Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meevaller: Delftenaren krijgen 13 cent belasting terug!

Door Redactie indebuurt 9 februari 2016

Bij het opstellen van gemeentebelastingen in Delft is een foutje gemaakt: Het tarief voor de rioolheffing is maar liefst 13 cent lager dan op de aanslag staat vermeld. Iedereen kan het teveel betaalde bedrag terugvragen.

Op de aanslag staat een tarief van € 47,10, maar de gemeenteraad heeft het bedrag eerder vastgesteld op € 46,97 voor de eerste 500 m3 water. Het verschil is 13 cent.

Alle Delftenaren krijgen hun 13 cent terug, maar er worden geen nieuwe aanslagen verstuurd. Bij inwoners die via automatische incasso betalen, wordt de 13 cent in mindering gebracht op de termijnen. Overige klanten die nog niet hebben betaald kunnen 13 cent aftrekken van het bedrag dat ze moeten overmaken.

Wie de gemeentelijke belastingen al heeft overgemaakt, kan zijn 13 cent terugvragen. Daarvoor moet je wel contact opnemen met de RBG: Dit kan telefonisch via 088 291 10 00 of digitaal via het contactformulier.

Gemeentebelastingen in Delft 2016

De 13 cent is een héle kleine meevaller voor Delftenaren. De gemeentebelastingen in Delft vallen dit jaar fors hoger uit. Lees hier alles wat je moet weten over de gemeentelijke belastingen in Delft. 

Wat ga jij doen met je 13 cent? Laat het weten in het reactieveld!

Meer over

Gemeente

adv.