Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Mag je van een brug springen om te zwemmen?

Door Carin van der Meij 29 juli 2020

Er komen weer een aantal heerlijk zomerse dagen aan. Het is dan fijn om een verfrissende duik te nemen en daarom plonsen Delftenaren massaal het water in. Wij vragen ons af: mag je vanaf een brug een duik in het water nemen?

Het is vooral populair onder jongeren: een duik nemen vanaf een brug in Delft. Maar mag dit eigenlijk wel? Het antwoord is kort, maar krachtig: nee.

Boete voor springen vanaf brug

Naast dat het levensgevaarlijk is om van een brug af te springen, is het ook nog eens verboden. Je mag überhaupt niet in de buurt van een brug zwemmen, laat staan een duik nemen. Doe je het wel en word je betrapt? Dan kun je rekenen op een fikse boete van €140,-.  Dit geldt zowel voor de bruggen boven de grachten in de binnenstad, als de bruggen over de Schie.

Gevaarlijk

Behalve kans op een boete, is springen van een brug sowieso geen goed idee. Door het troebele water kun je vaak niet inschatten hoe diep het water is en of er iets op de bodem ligt. Zo kun je per ongeluk op een winkelwagentje, fiets of een ander scherp voorwerp terechtkomen. Spring je van een brug in het water waar ook boten varen zoals de Schie? Dan is het extra gevaarlijk. Vanaf een boot ben je niet of nauwelijks te zien en het vaartuig kan niet snel stoppen. Bovendien kun je meegezogen worden door de sterke onderstroom van een passerend schip. Kortom: levensgevaarlijk!

Behalve van bruggen springen, zijn er nog meer regels rondom zwemmen in de grachten en de Schie. Wil je weten waar je allemaal wel en niet mag zwemmen? Dat lees je in dit artikel:

zwemmen studenten delft gracht

Dit zijn de regels over zwemmen in de Delftse grachten en de Schie

We vallen met onze neus in de boter deze zomer: wanneer de zomervakantie begint in Delft, wordt er m...

Meer over

Gemeente

adv.