Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Mag je in Delft ballonnen oplaten?

Door Iris Olsthoorn 28 maart 2019

Altijd leuk: ballonnen oplaten tijdens een feestje, bruiloft of tijdens Koningsdag. Maar mag dat eigenlijk wel in Delft? Een groot deel van de gemeenten in Nederland heeft een verbod ingevoerd. Hoe zit dat met Delft? Wij zochten het voor je uit.

Stichting Noordzee onderzocht welke gemeenten een verbod hebben ingevoerd én welke gemeenten daar mee bezig zijn. Het oplaten van ballonnen is namelijk allesbehalve goed voor de natuur en het milieu. Als vissen, vogels of andere dieren de ballonresten binnenkrijgen, kunnen ze hier aan dood gaan. En dat willen we niet!

Zo zit het in Delft

In Delft geldt sinds 2017 een verbod op het oplaten van ballonnen. In dat jaar is de regel opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Het verbod geldt voor eigenlijk alle soorten ballonnen: ‘ Het is verboden ballonnen, van welk materiaal dan ook, door middel van hete lucht afkomstig van vuur, dan wel door middel van helium of andere gassen, op te laten stijgen. Onder een ballon wordt mede verstaan: herdenkingsballon, vuurballon, gelukslampion, Thaise wensballon, papierballon, geluksballon etc.’

Geen ballonnen oplaten met Koningsdag dit jaar, dus! Toch op zoek naar iets feestelijks voor je feestje? Stichting Noordzee heeft een paar leuke alternatieve tips. 

Nog meer MAG DAT’s uit Delft

MAG DAT: je huis een vrolijk kleurtje geven?

Het staat wel lekker vrolijk: een huis met een kleurige gevel. En het is ook makkelijk om uit te leg...

MAG DAT: zelf een ‘verboden fietsen te plaatsen’ sticker op je raam plakken?

Je hebt ze vast weleens gezien (of misschien heb je er zelf een): bordjes of stickers achter het raa...

MAG DAT: een parkeerplaats maken van je eigen voortuin?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.