MAG DAT: je kerstboom op de stoep gooien?

Door Iris Olsthoorn 3 januari 2019

De kerstdagen zijn weer voorbij, de kerstboom heeft zijn dienst bewezen. De lampjes en ballen mogen er weer uit, maar ja… dan zit je met die kale boom opgescheept. Waar je die laat? Nou, gewoon op straat, toch? Niet helemaal… 

Als je kerstboom niet verbrand hebt in een vreugdevuur en geen zin hebt om hem in stukjes te zagen, dan kan je hem op straat leggen. De vuilnismannen van Avalex halen hem dan voor je op. Daar zitten natuurlijk wél wat regels aan.

Op deze plek en op deze tijdstippen

Je boom buiten leggen mag in sommige wijken, maar alleen in januari op de dagen dat normaal je restafval wordt opgehaald. Je legt je dennenboom dan netjes op de verzamelplek waar ook de minicontainers of vuilniszakken staan te wachten om geleegd te worden.

Je mag je boom niet eerder, of op een andere plek neerleggen. Het is niet alleen zwerfafval dat gruwelijk in de weg ligt, maar de bomen brengen ook nog eens brandgevaar met zich mee.

Waarschijnlijk weet je al wanneer het restafval bij jou wordt opgehaald, maar zo niet: hier zie je de ophaalkalender van Avalex. 

Lees ook

kerstboom ophalen wegbrengen

Dit moet je weten over het ophalen en inleveren van je kerstboom in Delft

Heel gezellig hoor, zo'n kerstboom. Maar nu de feestdagen voorbij zijn, zijn wij ook wel weer klaar ...

Meer over

Gemeente

adv.