Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Mag je hondenpoep laten liggen in Delft?

Door Iris Olsthoorn 9 mei 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed weten wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag je je hondenpoep laten liggen in Delft? 

Er is een algemene consensus in Delft dat het prima is om de ontlasting van je hond te laten liggen. Althans, daar lijkt het wel erg op – weten we uit eigen ervaring. Redacteur Iris staat tijdens het uitlaten regelmatig in een dampende drol (en dan niet die van haar eigen hond). Logisch ook, want waarom zou je bukken, een zakje uit je jaszak frummelen en vervolgens die warme brei oppakken? Nou, omdat het moet. In Delft geldt overal opruimplicht. Bovendien zadel je je mede-Delftenaar niet op met vuile schoenen en bespaar je een hoop ergernis. Van alle ergernissen in de openbare ruimte, staat hondenpoep op één (en terecht, vinden wij).

Wat zijn de regels?

Het is dus verplicht om de poep van je hond op te ruimen. Wanneer je het toch verzuimd, kan je hier een boete van €140,- voor krijgen. Wat houdt die opruimplicht dan precies in? De eigenaar van de hond of degene die de hond onder zijn hoede heeft, mag de hond niet laten poepen op plekken die géén uitlaatstrook zijn. Doet een hond toch zijn boodschap daar, dan is de eigenaar/oppasser verplicht de poep ‘onmiddellijk’ op te ruimen. Dat geldt óók op losloopveldjes en voor geleidehonden, staat in de AVP van Delft. 

Waar mag het wel?

Ben je nu écht niet in staan te bukken voor een poepje? Dan kan je misschien zo’n opruimapparaat aanschaffen. Of je zorgt dat je naar een uitlaatstrook gaat. Daar ruimt de gemeente de poep voor je op. Op de website van de gemeente kan een uitgebreide lijst inzien van waar je per wijk terecht kan.

Rembo en Rembo doen nog even voor hoe het NIET moet.

Vraag jij je ook af of iets mag?

Ben jij benieuwd hoe het zit met bepaalde regels in Delft? Laat het ons weten in een reactie of mailtje en wij zoeken het voor je uit!

Meer over

Gemeente

adv.