Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laatste kans op een bitterbal met Bas Verkerk

Door Jantine van den Hoven 30 juni 2016

Bas Verkerk neemt afscheid van Delft. Als burgemeester althans. Op 15 juli eindigt zijn termijn, de VVD’er is dan 12 jaar burgemeester geweest. Wie nog een bitterballetje met hem wil eten, kan dat doen op vrijdagmiddag 8 juli.

Op het Stadhuis aan de Markt is er een receptie voor alle Delftenaren, tussen 17.00 en 19.00 uur. Iedereen is welkom.

De burgemeester neemt afscheid van de raad op maandagavond 4 juli in een bijzondere raadsvergadering. Weten wat er in de toespraken allemaal gezegd wordt over de 12 jaar dat Verkerk burgemeester was? Meekijken kan vanaf 18.30 uur via internet.

Roerige tijden

Bas Verkerk heeft roerige tijden meegemaakt in Delft. Natuurlijk is er het debacle met de Spoorzone en het ‘failliet’ van Delft. Lastige zaken waren ook de Syriegangers die uit Delft bleken te komen. De VVD roemde hem een jaar geleden om zijn harde werken en het terugdringen van de criminaliteit in de stad.

En nu?

Niet getreurd, deze zomer zal de loco-burgemeester aan de slag moeten maar op 2 september staat Marja van Bijsterveldt klaar om de boel over te nemen. Zij wordt dan geinstalleerd en wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Delft.

Marja van Bijsterveldt
ANP

adv.