Dit moet je weten over het ophalen en inleveren van je kerstboom in Delft

Door Iris Olsthoorn 27 december 2018

Heel gezellig hoor, zo’n kerstboom. Maar nu de feestdagen voorbij zijn, zijn wij ook wel weer klaar met die naalden in huis, de kat die steeds in de ballen hangt en de plek die de groene kolos inneemt. Tijd om op te ruimen dus. Hoe kom je het makkelijkst van je kerstboom af? Dit zijn de vijf makkelijkste manieren:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Gooi hem op een brandstapel

In Delft zijn traditiegetrouw op een aantal plekken georganiseerde vreugdevuren tijdens oud en nieuw. Op deze brandstapels kan je je kerstboom kwijt. Weten waar je je kerstboom dan helemaal naar toe moet slepen? Dat lees je in dit artikel:

vreugdevuur delft

Op deze plekken in Delft zijn vreugdevuren tijdens oud en nieuw 2018

Oliebollen, sterretjes én vreugdevuren: voor je het weet is het weer tijd voor oud & nieuw. Normaal ...

Zaag hem in stukjes

Als je een kleine boom hebt, of je bent heel handig met een zaag, kan je je boom gewoon in stukjes zagen. In kleine stukjes kun je hem kwijt in een rest-afvalminicontainer. Let op! Doe hem niet in de GFT-container: de hars van een kerstboom is niet te composteren. Doe jij je afval in een ondergrondse container? Dan mag je je boom daar niet in gooien. De containers zitten te snel vol als iedereen zijn kerstboom erin zou gooien.

Naar Avalex brengen

Als je geen restafval-container aan huis hebt, kun je je boom naar de milieustraat van Avalex brengen. In Delft vind je die aan de Voltaweg 11. Je kunt er op maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur terecht. Let op: op maandag 1 januari is de milieustraat dicht.

Avalex Delft gemeentediensten

Nu open08:00 - 17:00

Voltaweg 11, Delft

Bekijk meer:gemeentediensten

Inleveren op straat

Geen zin om je boom in stukjes te hakken? Dan kan je hem in januari op de ophaaldag van restafval bij jou in de buurt op straat aanbieden. Avalex haalt de bomen op die op verzamelplaatsen van mini-containers liggen. Let op: leg je boom wel pas op de ophaaldag neer. De bomen blokkeren de doorgang en zijn bovendien brandgevaarlijk, aldus Avalex. 

Herplanten

Ben je een echte natuur-lover en heb je een boom met kluit en al gekocht? Dan kan je hem natuurlijk herplanten in je achtertuin. Het beste is om de boom dan pas na de vorstperiode te planten. Ook is het handig om hem alvast te laten wennen aan de kou door hem bijvoorbeeld in de schuur te zetten. Kost wat moeite, maar scheelt weer geld en je hebt je boom voor volgend jaar alvast binnen.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.