Je peuk op straat gooien in Delft? Zo hoog is de boete!

Door Iris Olsthoorn 16 mei 2019

Misschien heb je je er wel eens schuldig aan gemaakt: tijdens het uitgaan loop je van kroeg naar kroeg en je rookt ondertussen een sigaret. Daarna gooi je hem, zonder erbij na te denken, gewoon op straat. Stom! Als je gepakt wordt, kan het je namelijk heel duur komen te staan. 

Naast het feit dat een sigaret op de grond gooien slecht is voor het milieu, kan je het ook in je portemonnee flink voelen. Het kan je avondje uit of gezellig middagje stad goed verpesten! Voor het dumpen van je peuk kan je namelijk een boete krijgen van €140,-. Zónder administratiekosten van €9,-. Dat zijn gewoon 22 pakjes sigaretten, vijftig biertjes of 28 Turkse pizza’s met döner. Zeker dus iets om in gedachten te houden volgende keer dat je op straat een sigaret rookt.

Overig straatafval

In Delft kan je je peuk heel makkelijk tussen de stenen schoppen. Maar niet alleen voor je sigaret kun je een boete krijgen. Ook voor overig straatafval, zoals kauwgum of bonnetjes, kan je dezelfde boete krijgen. Niet leuk! Mocht je dus niet onder de indruk raken van de ecologische argumenten, zijn de economische redenen misschien wél overtuigend genoeg. Volgende keer toch maar op zoek naar een asbak of prullenbak?

Lees ook

Zoveel betaalden we in Delft aan boetes voor te hard rijden binnen de bebouwde kom

In Nederland werden in 2018 ruim 3,3 miljoen boetes voor te hard rijden binnen de bebouwde kom uitge...

7 x verkeersboetes voor fietsers in Delft waar je van schrikt

Stel je voor: je komt uit de stad vandaan en je hebt lekker wat biertjes gedronken. Prima toch, want...
hondenpoep

9 x boetes voor dingen waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hart...

Meer over

Gemeente

adv.