Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je hond uitlaten in Delft: dit zijn de regels

Door Rosanne Becker 21 mei 2020

Loop jij een aantal keer per dag een rondje door Delft met je labrador, teckel of chihuahua? Dan zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. We hebben de regels over het uitlaten van je hond in Delft voor je op een rij gezet.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Aan de lijn

Giphy.com

Loop je met je hond binnen de bebouwde kom, dan is het belangrijk om te weten dat je viervoeter aangelijnd moet zijn. Zo niet, dan riskeer je een boete van €95. Er zijn ook een aantal plekken in de stad waar je helemaal niet mag komen met je hond, dit lees je in de Algemene Plaatselijke Verordering (APV, artikel 2:50). Honden zijn verboden op kinderspeelplaatsen, in zandbakken en op speelweiden. Bovenstaande regels gelden niet voor hulphonden, zij zijn overal welkom als ze zijn opgeleid door een erkende hondenschool en geregistreerd staan.

Loslopen

We horen jullie nu denken: ‘Zijn er dan helemaal geen plekken in de stad waar je hond los mag lopen?’ Jawel hoor! in Delft zijn meerdere zogenaamde hondenuitlaatplaatsen. Bijvoorbeeld op een grasveld afgeschermd door een hek of haag mag je hond gewoon los rennen en spelen. Op de kaart hieronder vind je alle plekken waar honden lekker los mogen rollebollen.

Hondenpoep

Giphy.com

Jup, deze regel kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Voor het opruimen van hondenpoep geldt een simpele regel: dit moet je altijd zelf doen. Ruim je de hondenpoep niet op, dan kun je daar een boete van €140 voor krijgen. Je bent zelfs als baasje verplicht een zakje of schepje bij je te hebben. Heb je die niet bij je, dan kun je ook hier een boete voor krijgen. Deze kost je €95. Bovendien zadel je je mede-Delftenaar niet op met vuile schoenen en bespaar je een hoop ergernis. Van alle ergernissen in de openbare ruimte, staat hondenpoep op één.

Ben je nu écht niet in staan te bukken voor een poepje? Dan kan je misschien zo’n opruimapparaat aanschaffen. Of je zorgt dat je naar een uitlaatstrook gaat. Daar ruimt de gemeente de poep voor je op. Op de website van de gemeente kan een uitgebreide lijst inzien van waar je per wijk terecht kan.

Delftse Hout

Giphy.com

Tussen april en september is je hond even niet welkom op de strandstrook en de ligweide bij de surfvereniging. In het Arboretum-Heempark geldt het hele jaar een verbod voor honden. Tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juli) mogen honden niet los lopen in het Hertenkamp. Een volledig rondje om de plas zit er dus eventjes niet in. Je riskeert een boete van €90 als je toch over het strandpad loopt.

In de rest van de Delftse Hout mag je hond wel lopen, maar natuurlijk wel even de hondenpoep opruimen! Hieronder vind je een overzicht waar je je fluffy viervoeter wel mag uitlaten.

Lees ook

Deze 2 Delftse plekken hebben de mooiste metamorfose ondergaan in 2019

Ieder jaar reikt historische vereniging Delfia Batavorum een prijs uit aan degene die de openbare ru...

Jammer! De tulpenvelden zijn uitgebloeid maar er is goed nieuws

Eerder dit jaar schreven we over de tulpenvelden die vol in de bloei stonden. Deze tulpen zijn momen...
Natuurlijk Delfland - reuzeberenklauw

Doe iets goeds voor de natuur: help mee de berenklauw stoppen

Wil de natuur een handje helpen? Dat kan! Natuurlijk Delfland roept bewoners op mee te helpen met he...
zwemwater

Qua weer wordt het een topzomer in Delft en dit is wanneer je het best vrij kunt nemen

Het ziet ernaar uit dat veel Delftenaren dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of he...
Delfts bruggetje fiets

Delftse mysteries: Hoeveel bruggen zijn er precies in Delft?

Delft staat bekend om haar vele grachtjes en mooie kleine bruggetjes. Wij zijn er soms al zo aan gew...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.