Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoera! De gemeente is uit het rood – dit betekent het voor jou

Door Ilse Zoutewelle 20 april 2017

De vlag mag uit op het gemeentehuis! De bankrekening van de gemeente is uit het rood, blijkt uit de Kadernota 2017. Ja, je leest het echt goed. Dat heeft een aantal héle leuke voordelen voor jou als Delftenaar.

We gaan minder belasting betalen

Het is heus! De gemeente is van plan de OZB te verlagen in 2018 en trekt daarvoor 1,2 miljoen euro uit. Hoeveel minder belasting je precies gaat betalen is nog niet helemaal duidelijk. Maar de kans is groot dat Delft die twijfelachtige eer van duurste gemeente ein-de-lijk kan doorgeven. Ook voor hondenbezitters hebben we leuk nieuws: de invoering van de hondenbelasting is definitief van de baan.

Het groen en de straten worden mooier

De gemeente gaat meer geld uittrekken om te zorgen dat de straten en het groen beter worden onderhouden. Ook wordt graffiti in de binnenstad verwijderd én er komt meer toezicht en handhaving om overlast te voorkomen.

Er komen meer huizen

Het vinden van een huis in Delft is knap lastig. Daar speelt de gemeente op in: ‘op korte termijn’ gaat de gemeente zorgen dat de woningvoorraad op orde komt. Er komen 5.000 tot 15.000 (nieuwe) woningen erbij, in alle segmenten.

Bereikbaarheid

Fietsen of autorijden heeft de laatste jaren meer weg van een survivaltocht dan een ontspannen ritje. Daar gaat de gemeente geld aan besteden: er komen betere (fiets)routes in de stad die zorgen dat je makkelijk en snel van A naar B komt.

Houden ze dan helemaal geen geld meer over?

Wees niet bang: de gemeente smijt niet meteen al haar geld weer over de balk. Het college spaart een deel van de financiële ruimte die er in 2016 is ontstaan om te sparen. Zo houden ze geld over voor de lange termijn.

Wij zijn benieuwd: waar vind jij dat de gemeente geld voor vrij moet maken? Laat het weten in een reactie!

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.