Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fiets verwijderd van station Delft? Dit moet je doen

Door Jantine van den Hoven 17 november 2016

Niets zo vermoeiend als na een lange dag terugkomen bij het station en er achter komen dat je fiets is verdwenen. Het zou je zo maar kunnen gebeuren, want er zijn nogal wat regels rondom het stallen van je fiets.

En je was nog wel zo’n geluksvogel omdat je je fiets überhaupt kwijt kon in één van de drukke fietsenstallingen rond het Delftse station. Maar daar sta je dan.

Wat heb ik verkeerd gedaan?

Dat zul je je natuurlijk afvragen. Waarschijnlijk stond je fiets buiten een rek of gevaarlijk gestald, want dan wordt hij namelijk weggehaald. Het kan ook zijn dat je fiets langer dan 14 dagen in de fietsenstalling stond, dat mag ook niet.

Wordt mijn fiets zomaar weggehaald?

Als hij echt gevaarlijk geparkeerd staat wel. Als hij niet in een rek staat, dan krijg je vanaf het moment dat hij gespot wordt een kwartier de tijd. Op je fiets komt dan een geel kaartje met een waarschuwing. Voor fietswrakken en weesfietsen is de termijn 48 uur.

Of een fiets echt een weesfiets is, wordt gecontroleerd met een trucje. Er wordt een draadje gespannen tussen de spaken. Als je gaat fietsen breekt het draadje, zo niet dan is het een weesfiets.

Waar moet ik mijn verwijderde fiets ophalen?

Hou je vast: op een industrieterrein in Den Haag zit het fietsdepot Haaglanden. Met de auto ben je er in 20 minuten. In Tram 1 zit je ook 20 minuten, maar dan ben je er nog niet: je moet ook nog 20 minuten lopen.

Wat kost dat?

Het kost je 25 euro om je eigen fiets weer terug te betalen. Dit kan je alleen betalen met pin of creditcard. Je moet ook aantonen dat het jouw fiets is met de bon, een framenummer of met je fietssleutel. Daarbij moet je een geldig identiteitsbewijs hebben.

Meer over

Gemeente

adv.