Dit moet je doen als je je parkeerkaartje kwijt bent

Door Ilse Zoutewelle 2 januari 2019

Je kent het misschien wel. Je hebt lekker een middagje geshopt of bent uit eten geweest in de binnenstad. Maar wanneer je terug komt in de parkeergarage, kun je dat $!%#@$ parkeerkaartje niet vinden. Wat moet je doen?! We zochten het uit.

Allereerst: relax. Je komt vandaag écht de parkeergarage nog uit. Wat je moet doen, weet Marijke van ParkerenDelft. “Onze parkeergarages werken met kentekenherkenning, dus het is geen probleem als je kaartje kwijt is. Je moet op de betaalautomaat op de intercomknop drukken. De collega’s van ParkerenDelft vragen dan naar je kenteken. Op basis van het tijdstip waarop je de garage bent ingereden, maken zij een nieuw parkeerkaartje voor je aan bij de betaalautomaat. Vervolgens kun je die betalen en de garage uitrijden.”

Zo werkt het in de Phoenixgarage

Maarehm, wat moet je dan doen als je in de Phoenixgarage staat? Hier moet je de eerst een parkeerkaart scannen om binnen te komen. Ook dan is er geen vuiltje aan de lucht. “Bij de voetgangersingang druk je op de intercom. De medewerker laat je naar binnen en maakt vervolgens een nieuwe kaart voor je aan bij de betaalautomaat.”

Ook ’s nachts word je geholpen

De garages zijn 24/7 open. Gelukkig is de klantenservice óók in het holst van de nacht nog bereikbaar. Je hoeft dus nooit de nacht door te brengen in de parkeergarage!

Meer weten over parkeren in Delft? Lees dan deze artikelen:

gratis parkeren delft

Gratis parkeren in Delft: hier moet je zijn als je geen parkeergeld wilt betalen

Je kent het wel. Je gaat een dagje uit en je betaalt bijna evenveel aan parkeergeld, als voor je nie...

5 x zo is het om te parkeren in Delft (in gifjes)

Onmogelijke parkeerplekken, dure parkeergarages en onduidelijke borden... Je auto parkeren in onze s...

Meer over

Gemeente

adv.