GemeenteMysteries

Dit is waarom je in Delft nergens van die gratis zakken voor plastic afval kunt krijgen

10 augustus 2017

Je kent het ongetwijfeld. Wil je als brave burger je plastic, metaal en drinkpakken keurig inleveren in zo’n doorzichtige Plastic Heroes-zak, zijn die zakken in heel Delft en omstreken ner-gens te krijgen. Wij zochten eens uit hoe dat komt.

We gaan te rade bij gemeente Delft. Wat blijkt? “Doorzichtige zakken zijn alleen te krijgen in jouw gemeente wanneer plastic, metaal en drinkpakken (PMD) worden opgehaald”, vertelt Mark de Kok van gemeente Delft. “Dan is zo’n plastic zak verplicht. In Delft moet je het PMD zelf naar een inzamelpunt brengen. In deze container is elke plastic zak goed, dus ook een oude plastic tas van de supermarkt of een gewone vuilniszak. De Plastic Heroes zakken zijn daarmee overbodig en dus deelt de gemeente ze ook niet uit.”

Deze manier van inzamelen verdwijnt

Eind 2017 start de gemeente met een nieuwe manier van inzamelen, waarbij je restafvalcontainer bestemd wordt voor PMD. “Dan komt Avalex je PMD wel ophalen: de container wordt gewoon geleegd bij je deur. Het restafval mag je vanaf dan zelf weg brengen.”

Avalex Delft gemeentediensten

nu open08:00 - 16:00

Voltaweg 11

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie