Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit deed de nieuwe burgemeester in haar eerste tien dagen

Door Jantine van den Hoven 12 september 2016

Tien dagen hebben we nu een nieuwe burgemeester. Marja van Bijsterveldt is met vliegende vaart van start gegaan en heeft al heel wat rondgefietst in haar nieuwe stad. Maar waar is ze nou precies mee bezig? Een overzichtje.

Na de installatie op 2 september was er geen tijd om uit te slapen. Meteen aan de koffie met wie maar wil.

In haar eerste weekend vonden de Bieslanddagen plaats. Burgemeester Marja kon het als natuurliefhebber niet laten om daar even te gaan kijken.

Het is niet alleen maar fietsen wat de burgemeester doet, op haar eerste werkdag nam zij de bus.

Woensdag bracht de burgemeester één van haar eerste werkbezoeken. De wijk Buitenhof is al langer negatief in het nieuws geweest, misschien dat zij er daarom juist voor koos om er snel heen te gaan.

Natuurlijk kwam ook het ‘gewone’ werk als burgemeester nog voorbij: namelijk het leiden van de vergaderingen van de gemeenteraad en commissies. Marja van Bijsterveldt zegt daar over: “Ik ben weer helemaal terug in hoe het was.”

Er was ook nog een uitstapje naar Den Haag. Nou, vooruit dan maar. Omdat het voor het goede doel is.

Net als iedereen in Delft had de burgemeester zaterdag een bomvolle dag.

En hoe eindig je zo’n drukke dag? Met een biertje!

Ontmoeting

Heb jij de nieuwe burgemeester al ontmoet? Vast nog niet. Als je nou een béétje kan koken of heel goed kan afhalen, nodig haar dan uit voor een diner bij je thuis. Mail je aanvraag naar [email protected].

Meer

Wil je nog meer weten over de burgemeester? En benieuwd hoe ze over Delft denkt? Lees dan dit interview. Je kunt haar ook in de gaten houden via Facebook en Twitter.

adv.