Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse mysteries: hoe kom je óóit binnen bij het nieuwe stadskantoor?

Door Ilse Zoutewelle 27 juni 2017

Wie de afgelopen weken op de fiets naar het nieuwe stadskantoor ging om zijn gemeentelijke zaken te regelen, heeft ongetwijfeld voor een probleem gestaan. Want hoe betreed je OOIT dat glazen fort waar ook nog eens allemaal hindernissen in de vorm van ov-poortjes staan? Wij geven een routebeschrijving.

Want als je eenmaal weet hoe je de gesloten ov-poortjes kunt omzeilen en om het station heen moet, is het best makkelijk (eerlijk waar). Maar als argeloze Delftenaar ga jij waarschijnlijk op de fiets, want met de auto is het kantoor lastig te bereiken. Wanneer je dan je fiets in de ondergrondse stalling heb gezet, krijg je dit probleem:

Wanneer je dus je ov-chipkaart niet bij hebt (wat best logisch is), kan je hier dus niet doorheen.

Maar hoe kom je dan wel binnen?

We fietsten eens een rondje om het station en kwamen erachter dat er twee ingangen zijn. Eentje in de stationshal en eentje aan de achterkant van het station (je weet wel, die plek die de afgelopen jaren in puin lag). De handigste plaats om je fiets te parkeren is dus in de nieuwe fietsenstalling óf de parkeerplaatsen waar je je fiets maximaal 30 minuten mag stallen, want dan loop je er zó tegenaan. Dit is wat je ziet als je de fietsenstalling uit komt:

Vervolgens loop je naar boven en zie je dat er een groot plein is verrezen voor de achterkant van het station! Hier kan je gewoon naar binnen, kijk maar eens:gemeente-delft

Een andere optie om het KCC (zoals de gemeente dat zelf zo mooi noemt) te betreden, is via de stationshal. Je zou misschien denken dat het dan het slimst is om je fiets in de eerste fietsenstalling te zetten, maar dan loop je dus tegen dichte poortjes aan. De handigste optie is om naar de nieuwe stalling te fietsen, naar boven te gaan, je langs de bouwhekken te proppen en vervolgens het station in te lopen. En dan… is aan uw linkerhand de bestemming bereikt!

via GIPHY

adv.