Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barbecueën in de Delftse parken: dit is wat je moet weten

Door Iris Olsthoorn 20 juli 2017

Kipsaté, speklapjes, lamsworstjes en gegrilde groenten – barbecueën is niet alleen verrukkelijk, maar ook nog eens heel gezellig. Niet zo gek dus, dat we er zomers massaal op uittrekken met onze kolen onder de arm. Als je gaat barbecueën in de parken of groene stroken van Delft, let hier dan even op: 

Veiligheid

Barbecueën is in Delft gelukkig gewoon toegestaan. Ook mag je kaarsen, fakkels of een vuurkorf meenemen om het extra gezellig te maken. Je moet alleen wel goed op de veiligheid letten. Zorg bijvoorbeeld dat je geen vuurtje stookt vlakbij bomen of direct boven de grond. Zorg er ook voor dat je vuur niet om kan vallen, dus kies voor een stevige en vlakke ondergrond. En waarschijnlijk een van de meest gemaakte fouten: een wegwerp-barbecue mag dus niet. Wat ook niet mag, is het gebruiken van brandbare vloeistoffen bij het aansteken van je vuur.

Droogte

Soms is het tijdens de zomer te droog. Het aansteken van een barbecue, fakkel of vuurkorf is dan te gevaarlijk, omdat het vuur dan snel over kan slaan naar bijvoorbeeld droog gras. Op dat moment geeft de gemeente een vuurverbod af via de Stadskrant. Ook worden er borden geplaatst op verschillende locaties.

Netjes opruimen

Als je feestje afgelopen is, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de boel netjes achter laat. Let erop dat je geen brandende kolen in vuilnisbakken gooit. Als je rommel laat liggen, kan dit je een boete tussen de €140 en €370 opleveren.

adv.