Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je moet weten over afval ophalen in Delft door Avalex

Door Iris Olsthoorn 18 september 2019

Niets is zo vervelend als een volle afvalbak bij je thuis of in je straat. Gelukkig komt Avalex je afval ophalen. Voor grofvuil, matrassen, snoeiafval en elektrische apparaten kun een afspraak maken of  zelf langs bij een van de milieustraten. We zetten alle handige info voor je op een rij.

Avalex is het afvalverwerkingsbedrijf voor Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Wassenaar, Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Het bedrijf haalt in de wijken van deze gemeentes huis, tuin en keuken-afval op. Het verschilt per gebied welke soorten afval je aan de straat mag aanbieden en/of in een buurtcontainer mag gooien. In Delft, Rijswijk, Wassenaar en Nootdorp vind je milieustraten waar je grofvuil en andere materialen weg kunt brengen.

Avalex kalender 2019

Voor de meest actuele afvalwijzer kun je het best op de website van Avalex kijken. Hier kun je je postcode en huisnummer invullen. Vervolgens zie je de afvalkalender van de huidige maand. Je kunt de ophaaldata hier ook in je eigen agenda zetten, zodat je precies weet wanneer je de containers buiten mag zetten. Hou er trouwens rekening mee dat het vuilnis met feestdagen als Koningsdag, Pinksteren, Kerstmis, Pasen en Hemelvaart op een andere datum wordt opgehaald.

Wanneer je je postcode invult, zie je ook meteen welke afvalsoort je wanneer aan mag bieden. Ook krijg je een kaartje te zien met de verschillende PDM-, papier-, glas-, GFT-, restvafval- en kledingcontainers in jouw buurt.

Avalex grofvuil ophalen

Heb je vuilnis dat niet in een van de containers thuishoort? Bijvoorbeeld omdat het te groot is, zoals meubels of een grote berg snoeiafval. Je kunt je grofvuil gratis laten ophalen in Delft. Hiervoor moet je wel even een afspraak maken; dat kan via de website van Avalex. Hier vind je ook de regels rondom het aanbieden van grofvuil op straat.

Milieustraat Delft openingstijden

Je kunt je grofvuil ook zelf wegbrengen. Bij de milieustraat in Delft mag je bijvoorbeeld sloopafval, elektrische apparaten, matrassen, klein chemisch afval en gips inleveren. Sommige materialen mag je gratis kwijt, voor andere materialen betaal je per ton een bepaald bedrag. De lijst met tarieven vind je hier. 

In de milieustraat Delft is open van maandag tot en met zaterdag, tussen 08.00 en 17.00 uur. Tussen 10.00 en 15.00 is het meestal druk, dus het kan zijn dat je dan even moet wachten. Je kunt bij de milieustraat alleen met pin betalen. Let op: je kunt alleen terecht met een geldige Avalex pas!

Ook in Wassenaar, Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp zitten milieustraten. Kijk hier voor de openingstijden. 

Avalex pas kwijt

Voor het gebruik van de Milieustraat en sommige containers op straat heb je een Avalexpas nodig. Avalex geeft één pas uit per huishouden. Ben je hem kwijt of is je pas kapot? Dan kan je hier voor €7.50 een nieuwe aanvragen.

Volle container melden

Het komt helaas nog wel eens voor: sta je met je zak voor de container, is hij propvol! Om te voorkomen dat iedereen zijn zak naast de container plaatst en de hele buurt een zooitje wordt, kun je het beste een melding maken bij Avalex van de volle container. Dat doe je via dit contactformulier.  Let op: er wordt om een containernummer gevraagd. Dat nummer vind je op het plaatje op de container.

Het Nieuwe Inzamelen

In Hof van Delft en Harnaschpolder scheiden bewoners al een tijdje hun afval volgens de regels van het ‘nieuwe inzamelen’. Binnenkort moet ook Tanthof eraan geloven. De gemeente heeft inmiddels bekend gemaakt waar ze van plan zijn ondergrondse containers neer te zetten. 

Om nog even ieders geheugen op te frissen: Avalex wil met ‘het nieuwe inzamelen’ méér afval gaan scheiden. Het bedrijf wil dat je papier, GFT afval, PMD (plastic, metaal, drinkpakken) en restafval apart aanbiedt. Afhankelijk van waar of in wat voor huis je woont, gebeurt dat in bakken aan huis of in ondergrondse containers in de buurt. De glas- en textielbakken blijven gewoon in je wijk staan. Over een aantal jaar wil Avalex dat 75% van het afval gescheiden wordt op deze manier.

Meer over

Gemeente

adv.