Zo zorgt Arjan van Wine & More dat je altijd met een lekkere fles naar buiten gaat

Aangeboden door Wine & More by Arjan 9 september 2018

Als je binnenstapt bij een slijterij voor een fles wijn, is het best een operatie om de lekkerste wijn uit te kiezen. Gelukkig zijn er mensen als Arjan van Wine & More. Hij heeft énorm veel kennis van wijn en zorgt dat je altijd met een goede fles de deur uit loopt. Hoe hij dat doet? Hij verklapt ons zijn geheim.

De prijsklasse

“Zodra je binnen bent, vraag ik eerst voor welke voor gelegenheid de wijn is”, legt Arjan uit. “Is het voor bij de borrel, een maaltijd of een cadeautje? Op die manier probeer ik te peilen waar je naar op zoek bent en in welke prijsklasse ik moet denken. Ik verkoop wijnen van €5,-, maar ook van €800,-. Dus het is belangrijk dat ik dat weet.”
wine-and-more-by-arjan

Verrassende wijn

Wanneer Arjan je budget ongeveer weet, wil hij weten of je iets gaat eten bij de wijn en zo ja: wat. “De leukste uitdaging is om mensen te verrassen met de wijn die ik adviseer. Is de wijn voor bij een maaltijd, dan probeer ik altijd een interessante wijnspijs combinatie te vinden. Zo heb ik eens iemand geadviseerd om biefstuk te combineren met een roomsaus van gerookte zalm en daarbij een Chardonnay. Die klant keek me eerst aan of ik wel spoorde, maar hij kwam heel enthousiast terug. Dan is mijn dag geslaagd!”

Borrelen

Ook als je gewoon op zoek bent naar een lekkere wijn voor bij de borrel, zal Arjan je niet teleurstellen. “Ik heb hele lekkere en smaakvolle wijnen uit Italië voor maar €5,-. Dat zijn echt wijnen die je lekker weg drinkt. Je kunt dus zowel voor een bijzondere als een gewone gelegenheid bij mij terecht!”

Wine & More by Arjan slijterijen

Nu gesloten12:00 - 18:00

Choorstraat 38, Delft

Bekijk meer:slijterijen

adv.