Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

2 tips voor het zetten van een perfect kopje thee

Aangeboden door Thee van Sander 6 september 2016

Op verpakkingen van thee lees je vaak allerlei adviezen. ‘Zet de thee op 85 graden’, of ‘gebruik 2 gram thee’. Maar hoe weet je wat 2 gram is en wanneer het water op 85 graden is? Juist, dat is lastig te zeggen zonder thermometer. Sander van Thee van Sander vindt daarom dat je je kopje thee beter kunt zetten op gevoel.

“Je kunt het beste thee zetten volgens je intuïtie. Thee is water met blaadjes, niet meer en niet minder”, vertelt Sander. “Volg je het zetadvies, dan zet je thee zoals een ander dat verzonnen heeft. Je kunt het beste zelf uitproberen bij welke temperatuur jij je thee het lekkerst vindt.” Denk je nu: dat vind ik maar ingewikkeld? Sander heeft een aantal tips voor je.

Hoe warmer, hoe bitterder

“Hoe heter het water, hoe meer je uit het blad trekt. Smaak, maar ook bitterstoffen. Als je daar van houdt… gebruik dan heter water! Mijn advies, begin heet en ga lager bij teveel wrangheid. Zo voorkom je dat je smaak misloopt.”

Meer theeblaadjes = meer smaak

“Schenk je je thee vaker op, of één mok en dan de deur uit? Gebruik veel blad met een korte trektijd of weinig blad met een langere trektijd. Je krijgt in beide gevallen ook echt een andere smaak omdat blad niet een constante smaak afgeeft. Gebruik je weinig blad dan komt alle smaak in je ene mok. Gebruik je veel blad en schenk je vaak op, dan krijgt elk kopje net een andere toon.”


Meer over Thee van Sander ontdekken?

Thee van Sander speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:00

Bagijnestraat 15, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.