Zo wordt het meel voor de pannenkoeken van het Stads-Koffyhuis gemaakt
Aangeboden door Onze partners

De pannenkoeken van het Stads-Koffyhuis hebben een eigen, unieke smaak. Dat is niet zonder reden! Het meel voor de pannenkoeken is speciaal gemaakt door Gaston van de Delftse Molen. Hij vertelt hoe het is gekomen dat de molen weer draait én hoe het recept voor het pannenkoekenmeel van het Stads-Koffyhuis is bedacht.

Gaston Badoux kreeg een aantal jaar geleden de kans om de leegstaande molen als opslagplaats voor zijn bedrijf Kistje vol Smaak te gebruiken. Toen hij er eenmaal zijn intrek had genomen, wilde hij graag iets met de molen zelf doen. Er was alleen één probleem: Gaston is geen molenaar en de opleiding daarvoor duurt twee jaar. “Daarom koppelde de vereniging De Hollandsche Molen mij aan Jan, een professionele molenaar”, vertelt Gaston. “Hij werkt bij DOEL, die cliënten van GGZ Delfland helpt met re-integreren. Nu komen Jan en mensen van DOEL hier elke donderdag graan malen en inpakken.” Dankzij de hulp van Jan kunnen wij nu tarwe, spelt en rogge kopen in de winkel die bij de molen hoort.
Delfts recept
Écht Delfts meel was iets dat Ferry en Roland van het Stads-Koffyhuis ook wel aansprak. Daarom worden de beroemde pannenkoeken nu ook gebakken van het pannenkoekenmeel van Molen de Roos. “Het is meel naar traditioneel Delfts recept en dat proef je absoluut”, zegt Gaston. “In het begin is er nog even geëxperimenteerd met het recept. ‘Is het niet te volkoren?’, was de vraag. Uiteindelijk hebben Ferry en Roland toch voor het originele recept gekozen. De verhouding tarwe en boekweit in combinatie met een vleugje vanille geven de pannenkoeken hun rijke smaak. De ervaren koks van het Stads-Koffyhuis bakken er echt heerlijke pannenkoeken van!”