Verkade & Jacques tipt: zo maak je de perfecte kaasfondue

Aangeboden door Verkade & Jacques Delft 5 februari 2018

Het is het ultieme wintersportgerecht: kaasfondue. Wil je dit heerlijke vakantiegevoel thuis ook hebben (of houden)? Dan maak je gewoon thuis een kaasfondue! Kari van Verkade & Jacques verklapt hoe je de perfecte kaasfondue maakt. 

“Je kunt ontelbaar veel kazen gebruiken voor de kaasfondue”, weet Kari. “Iedere kaas zorgt weer voor een andere smaak. Wil je graag een klassieke kaasfondue, dan is een beetje emmentaler, appenzeller en wat Schlossberger kaas heel erg lekker. Wil je nét wat anders? Dan kan je hier bijvoorbeeld lavendelkaas of blauwaderkaas aan toevoegen.” Denk je nu: al die buitenlandse kazen, dat is niks voor mij! Daar heeft Kari wel wat op: “Je kunt ook onze eigen Noord Hollandse Oorspronck kaas gebruiken in de kaasfondue, dat is ook erg lekker.”

Je krijgt de kaas geraspt en wel mee naar huis

Zelf de verschillende kazen bij elkaar bedenken lijkt ons een aardige operatie, maar daar hebben we – gelukkig – de mensen van Verkade & Jacques voor. “Wij adviseren je naar je persoonlijke smaak, want er zijn heel veel varianten op kaasfondue te bedenken.” Heb je je keuze gemaakt? Dan raspen ze de kaas voor je. “Wel zo handig: je hoeft verder alleen maar wat wijn toe te voegen.” Check voor de zekerheid trouwens wel eerst even een recept voor kaasfondue, zoals die op de site van Verkade & Jacques. Wanneer je geen kaasfondue in huis hebt, mag je ook gewoon die van Verkade & Jacques lenen. En als het allemaal maar ingewikkeld vindt, kan je ook racletten. “We hebben veel verschillende raclette kazen én een raclettestel staan die je gratis mag lenen.”

Lekker dippen

Een kaasfondue of raclette is natuurlijk niet compleet zonder lekkere dingen om te dippen. Je kunt dan kiezen voor brood of groente, maar worst is ook héél lekker. “Wij hebben bijvoorbeeld gedroogde ham, beenham of salami die super lekker is met kaas. Drink er een glas wijn uit de Elzas (of één van onze andere wijnen) bij en je avond kan niet meer stuk.”

O en trouwens, als je dan toch bij Verkade & Jacques bent: koop alvast je cadeautje voor Valentijn! Ze hebben een heel schattig kaasje in de vorm van een hart. Handig, vooral als je geliefde niet zo’n zoetekauw is 😉

Verkade & Jacques Delft kaaswinkels

Vandaag gesloten

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

Bekijk meer:kaaswinkels

 

adv.