Zo kies je een goede wijn bij je kerstdiner

Aangeboden door Wine & More by Arjan 21 december 2018

Een kerstdiner zonder wijn is als Sinterklaas zonder pepernoten. Maar hoe kies je nu dat éne wijntje dat perfect past bij jouw pronkstuk? Wijnkenner Arjan van Wine & More helpt je verder.

Het begint allemaal met het maken van je kerstmenu. Wanneer die eenmaal compleet is, kun je hem meenemen naar Wine & More. Daar staat Arjan klaar om je te voorzien van goed advies. “Mijn eerste vraag is altijd: wat is je budget? Ik heb wijnen van €5,-, maar ook van €800,-. Op basis daarvan ga ik op zoek naar een passende wijn. Ik heb ontelbaar veel soorten staan, dus er zit áltijd iets bij dat bij jouw gerecht past.”

Laat je verrassen

Als je de wijn laat uitzoeken door Arjan, kun je er zeker van zijn dat je verrast wordt. “Dat is mijn doel. Zo heb ik eens iemand geadviseerd om biefstuk te combineren met een roomsaus van gerookte zalm en daarbij een Chardonnay. Normaal drink je bij biefstuk een rode wijn, namelijk. Die klant keek me eerst aan of ik wel spoorde, maar hij kwam heel enthousiast terug.” Je krijgt deze kerst dus echt iets bijzonders op tafel!

Handig: neem een wijnbox

Weet je nog niet wat er dit jaar op de kerstdis staat? Of ben je meer van het type ‘doe maar gewoon’? Dan heeft Arjan een wijnbox voor je samengesteld. “Deze wijnen zijn breed inzetbaar bij veel gerechten. In de box zit een fles Cava, twee flessen witte wijn, twee flessen rode wijn en een fles dessertwijn. Hiermee is succes verzekerd!” De box is nu trouwens lekker voordelig: in plaats van €48,54, betaal je op vertoon van dit artikel maar €34,99. Dat is dus nog geen €6,- per fles!

Wine & More by Arjan wenst je prettige feestdagen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Wine & More by Arjan. Meer over Wine & More by Arjan ontdekken?

Wine & More by Arjan slijterijen

Nu gesloten10:00 - 19:00

Choorstraat 38, Delft

Bekijk meer:slijterijen

adv.