Dit zijn onze vier favoriete huisgemaakte drankjes van Café de Oude Jan

Aangeboden door Café de Oude Jan 15 mei 2018

Er is niks mis met een ‘gewoon’ glas bier of gin tonic. Maar als het zelfgemaakt is, smaakt het tóch een stuk beter! Bij Café de Oude Jan maken ze een aantal drankjes gewoon zelf. Deze drankjes wil je de volgende keer bestellen: 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bier

cafe-de-oude-jan-bier

De mannen van Café de Oude Jan hebben een passie voor speciaalbier. In 2014 hebben ze samen met vaste gasten hun eigen speciaalbier gebrouwen. “Het bier is gemaakt in eigen (hobby) brouwerij met een capaciteit van 50 liter”, vertelt Jon. “Na een aantal proefbrouwsels, is er een mooi recept uitgekomen. Het is een blond bier geworden wat zich kenmerkt door 6,3% alcohol. Er is veel hop gebruikt en heeft hierdoor een flinke bitter. Maar doordat we óók fruitige hop gebruiken, krijgt het een aangename afdronk met tinten van tropisch fruit. Het bier heeft de Delftse naam ‘Onwijs’ gekregen.”

Leuk weetje: de bakkers van de Diamanten Ring bakken brood waar het Onwijs bier doorheen zit. Je kunt het kopen in de bakkerij, of bestellen als lunch bij Café de Oude Jan!

Café de Oude Jan cafés

Nu open10:00 - 05:00

Heilige Geestkerkhof 4, Delft

Bekijk meer:cafés

Gin tonic

oude-jan-limonade

“Bij de Oude Jan vinden we het leuk om dingen zelf te maken”, vertelt eigenaar Jon. “Zo maken we onze eigen pesto, tomatensoep en tonijnsalade. Dat voeren we ook door in ons drankenassortiment. Daarom zijn we een tijd geleden met het personeelsuitje naar een gin destilleerderij geweest. Vervolgens hebben we de groep in tweeën gedeeld en hebben we ieder een gin gemaakt. De lekkerste verkopen we nu in het café.” Wat voor gin de ‘Holy Spirit’ is? “Vaak is gin kruidig en scherp, maar deze heeft een zachte smaak. Er zitten veel kruiden in, zoals koriander, kardemom, kaneel, gember, een speciaal pepertje en jeneverbes. In combinatie met tonic is het een heerlijk drankje!”

Citroenlimonade

oude-jan-limonade

Eventjes geen zin in alcohol? Dan hoef je bij de Oude Jan niet over te stappen op een kunstmatig glaasje limo, want zelfs de limonade maken ze zelf. “De siroop is gemaakt van verse citroenen. Vooral érg lekker in de zomer!”

Droplikeur


De droplikeur is het meest recente zelfgemaakte drankje. “Veel mensen bestellen een dropshot naast hun biertje. Het leek me leuk om dit zelf te maken, dus ben ik aan de slag gegaan. Ik heb verschillende soorten drop en alcohol uitgeprobeerd en aan de gasten laten proeven. Uiteindelijk is ‘Don Drop’ een likeur geworden die bijna iedereen lekker vindt. Dit komt doordat hij niet te scherp is, licht pittig en een beetje zout. Intussen is dit de hardst lopende sterke drank!”

Het assortiment van zelfgemaakte dranken is trouwens nog láng niet compleet: “Ik blijf experimenteren met zelf drankjes maken.” Wij zijn héél benieuwd!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.