Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je de kip van Dex echt eens moet proberen

Aangeboden door Dex Lunchbar 30 september 2016

Een broodje kip (of ‘hoender’ zoals ze het bij Dex noemen) is in principe niet zo bijzonder. Maar als je de gekonfijte kip van Dex hebt geproefd weet je het: dit is speciaal.

“Onze kip is namelijk niet droog”, vertelt eigenaar Dennis. “Door een langdurig proces van garen in een sous-vide (een manier van bereiding waarbij het vlees wordt gegaard op een temperatuur onder de 100 graden) krijg je dit mooie resultaat.” De hoender heeft door de lage temperatuur in de pan maar liefst 2,5 uur de tijd om lekker mals te worden. “Daarna pluk ik ‘m van het bot en kruid ik het vlees met peper en zout. Doe dit in combinatie met huisgemaakte hummus en avocado op een boterham van het Vlaamsch Broodhuys en je krijgt een van de meest populaire broodjes van Dex.”

Weekspecial

Je kunt de gekonfijte kip trouwens ook bestellen in combinatie met appel en rucola, op een clubsandwich met tomaat, lollo verde en bacon of in een wrap. En wie weet komt daar binnenkort nog een ander broodje bij. Vanaf volgende week is er bij Dex iedere week een special. Dit kan variëren van een koffiespecialiteit van een van de barista’s of een broodje uit de keuken.


Meer over Dex Lunchbar ontdekken?

Dex Lunchbar Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Brabantse Turfmarkt 61, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.