Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de kaas- en wijnliefhebbers: deze combinaties wil je een keer proberen

Aangeboden door Verkade & Jacques Delft 8 juli 2020

Kaas en wijn zijn een match made in heaven. Slechte combinaties van kaas en wijn zijn vrij zeldzaam. Maar sommige keuzes zijn beter dan andere. Nellie, de eigenaresse van Verkade & Jacques vertelt welke kazen en wijnen perfect met elkaar combineren.

Kaas en wijn zijn op zichzelf staand natuurlijk al twee heerlijke producten, maar samen zijn ze nóg beter. Het kan lastig zijn om de juiste wijn bij de juiste kaas te combineren. Nellie van Verkade & Jacques verklapt een aantal heerlijke combinaties. Hoef jij het alleen nog maar in huis te halen!

De tekst gaat verder onder de foto
Verkade & Jacques

Rode wijn en kaas

Wil je de show stelen met een echt lekkere wijn? Neem dan de L’oro Rosso wijn van Verkade & Jacques mee naar huis. “Deze wijn wordt speciaal voor ons gemaakt”, vertelt Nellie. “Hij heeft aroma’s van kersen met gedroogd fruit, krenten en is iets kruidig. Hij is soepel rond, rijp, zacht en vol. De wijn wordt gemaakt in Italië en daardoor heerlijk in combinatie met Delfts Goud Oud. Deze kaas wordt voor ons gemaakt met 20% minder zout, maar toch heerlijk krachtig en romig van smaak.”

Witte wijn en kaas

Ga je liever voor een wit wijntje? “Frisse, witte wijnen combineren met nagenoeg elke kaas lekker: zacht of hard”, vertelt Nellie. “De Lunaria Civitas Pecorino Spumante Biodinamico Brut Nature (lange naam!) komt uit Italië en is een intense wijn met een bubbel. Er zitten aroma’s in van onder andere citrusvruchten. Deze wijn combineert goed met Mont Vully. Dit is een Zwitserse bergkaas met een onwijs volle smaak. Die volle smaak en fris-droge van de wijn compenseert elkaar.”

Champagne en kaas

Zin om uit te pakken? De Jean Diot is daar goed voor geschikt. Nellie legt uit: “De Jean Diot is een heerlijke champagne met aroma’s van peer en witte perzik. Fris-droog in de mond met een lange afdronk. De champagne wordt gemaakt in Frankrijk en combineert fantastisch met Langres. Dit is een Frans kaasje afkomstig uit de plaats met dezelfde naam. In het kaasje zit een kuiltje, daar wordt champagne in gegoten zodat de smaak erin trekt. De kaas is lekker romig met een sterke smaak. Heerlijk!”

Likorette en kaas

Nu horen we jullie denken: “Likorette en kaas?” Nellie legt uit: “Limoncello is een alcoholische drank, gemaakt van citroenen en pure alcohol. Het alcoholpercentage van limoncello is minimaal 25%. Onze Likorette heeft echter een alcoholpercentage van 14,5% en is hiermee het kleine broertje.” De Likorette heeft een volle, frisse smaak van citroen en past goed bij desserts, ijs én tiramisu. Nellie: “Tiramisu wordt gemaakt met Mascarpone, een verse Italiaanse kaas met een extra romige textuur. En dat romige combineert weer goed met het zuurtje in de Likorette.” De Likorette is verkrijgbaar in meerdere varianten, onder meer: Karamel-zeezout, Boterbabbelaar en Amarena kersen – pure chocolade.

Genieten maar!

Het leuke aan al deze producten is dat ze los van elkaar superlekker zijn, maar dat de genoemde combinaties elkaar versterken. Zet de wijn samen met de kaas en een stuk brood op tafel en je hebt een heerlijke borrel. Enjoy!


Meer over Verkade & Jacques Delft ontdekken?

Verkade & Jacques Delft

Vandaag gesloten

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

 

 

adv.