Op wereldchocoladedag introduceren wij: de Delftse brownie

Het is donderdag een van de fijnste dagen van het jaar, want het is Wereld Chocoladedag! Nu kan je deze dag vieren door gewoon een enorme reep chocolade van de supermarkt op te eten. Maar het is toch veel leuker om tijd en aandacht te steken in een brownie gemaakt van Delftse ingrediënten?
Je krijgt van ons een recept (succes op veel verjaardagen) én adresjes waar je de ingrediënten in Delft kunt kopen.
Je hebt nodig:
Pure chocolade
De chocolade haal je natuurlijk bij Van der Burgh Chocolaad. Joyce en Richard van der Burgh verwerken de fairtrade chocolade met de hand en verpakken het tot een prachtig cadeautje. En als je er toch bent kan je net zo goed nog een extra reep meenemen. Het is Wereld Chocoladedag of het is het niet.

Eieren
Zo’n 140 kippen tokkelen gezellig rond in het Hof van Delftpark. Op dinsdag en donderdag zijn zijn de vrijwilligers de kippen van het Buurtkippenhok aan het verzorgen en kan je er verseOp wereldchocoladedag introduceren wij: de Delftse brownie eieren kopen.
Bloem
Bij Ambacht haal je de bloem voor je brownie. Molenaar Jan maalt de tarwe in de Delftse Molen. Extraatje: het meel is ook nog eens biologisch.
Ambacht Delft, winkel voor ambachtelijk eten
Phoenixstraat 112, 2611 AK Delft
Nu gesloten
Meer informatie
Boter, suiker, bakpoeder en cacao
Voor de overige ingrediënten ga je natuurlijk naar een van de oudste buurtsupers van Delft: Supermarkt Hans Meijer. Al sinds 1880 worden hier boter, kaas en eieren verkocht!
Alle ingrediënten bij elkaar geshopt? Bakken maar! Dit is het recept:
- 60 gram boter
- 150 gram fijne tafelsuiker
- 75 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125 gram pure chocolade
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 0,5 theelepel bakpoeder
Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter, chocola en suiker au bain marie. Klop de eieren intussen los en meng dit met het afgekoelde chocolademengsel. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar en zeef dit door het mengsel heen. Spatel tot een egaal beslag.
Giet dit in een bakvorm van 20 x 20 cm en bak de brownie in 25 gaar. Als de buitenkant krokant is en de binnenkant zacht en smeuïg is, is-ie goed. Laat de brownie in de kom volledig (of nou ja, zo lang als je kunt wachten) afkoelen.
Wij zijn benieuwd naar jouw creatie van de Delftse brownie (misbaksels zijn ook welkom). Deel ‘m met ons in een reactie of tag ons op Instagram of Twitter.