Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanavond uitproberen! Exclusief BBQ recept van La Tasca

Aangeboden door La Tasca Delft 9 juli 2016

Het is lekker weer, dus steek die barbecue maar aan! Omdat je je gasten ook wel eens iets anders voor wilt zetten dan een standaard kippenpoot, heeft restaurant La Tasca iets leuks voor je. Een exclusief recept van een van de gerechten van het restaurant, speciaal voor de lezers van indebuurt.

En wees gerust: het is een stuk makkelijker klaar te maken dan het eruit ziet. Dit is het recept.

Makreel met pikante druivensalsa

Ingrediënten:

  • 0,5 blikje ansjovis
  • 5 teentjes knoflook
  • spaghettata kruiden (of neem gewoon 1 tl gedroogde knoflook, 1 tl gedroogde chillies, 1 tl gedroogde peterselie en 0,5 tl grof zout)
  • 1 citroen
  • 1 blik cherrytomaatjes in olie
  • 20 pitloze druiven
  • 1 el kappertjes
  • peper en zout
  • 2 verse makrelen (op Engelse wijze gefileerd, vraag bij de Visbanken aan de Cameretten dit voor je te doen)
  • koriander

Je hebt verder nodig:

  • keukenmixer
  • keukenpapier
  • rookplankje
  • hootskoolbarbecue
  • rookhout (whisky)

Zo maak je het:

  1. Pureer voor de druivensalsa de ansjovis, samen met de knoflook en de (gepekelde) citroenschil in de keukenmachine. Voeg wat olijfolie toe tijdens het mixen voor een mooie gladde salsa.
  2. Snijd de pitloze druiven netjes doormidden.
  3. Voeg nu spaghettata kruiden, de half gedroogde tomaatjes, de gehalveerde pitloze druiven en de kappertjes toe aan de salsa. Meng het geheel met de hand goed door elkaar.
  4. Breng de salsa eventueel op smaak met wat citroensap, zout en peper. Even proeven en de druivensalsa is klaar!
  5. Fileer de makreel op Engelse wijze. Dat wil zeggen dat de vis wordt ontdaan van de graten maar met de rijzijde vast blijft zitten (maar het is dus veel makkelijker om dit gewoon aan de visboer te vragen).
  6. Droog de makreelfilets goed af met keukenpapier en bestrooi ze aan de binnenkant met zout en peper.
  7. Klap de filets dicht en leg ze op een rookplankje.
  8. Verwarm de barbecue tot zo’n 200 graden. Strooi wat whisky-rookhout op de hete kolen en leg het barbecuerooster precies boven het vuur. Hierdoor zal de temperatuur dalen tot ongeveer 160 graden.
  9. Leg de rookplank met de filets op het rooster en sluit de barbecue af. De vis zal na 6 à 8 minuten gaar zijn.
  10. Serveer direct met de salsa, wat vers gehakte koriander en wat groenten naar keuze. Aanraders zijn wortel en bleekselderij.

Ben je benieuwd of jouw versie verschilt met die van La Tasca? Reserveer dan een plekje in het restaurant, dan kan je het zelf proeven.


Meer over La Tasca Delft ontdekken?

La Tasca Delft restaurants en horeca

Geopend18:00 - 22:00

Voldersgracht 13/14, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.