5 x winterse drankjes die je wilt proeven

Aangeboden door De Wijnhaven 26 november 2018

Het kwik daalt steeds een tikkie lager, de wind is guur en het regent véél: de hoogste tijd om gezellig binnen te zitten met een verwarmend drankje. Bij Café de Wijnhaven weten ze als de beste hoe je die maakt. We tippen de vijf lekkerste drankjes van dit moment. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Pimped glühwein

De glühwein van Café de Wijnhaven is niet de eerste de beste. “Wij laten de wijn zelf heel lang trekken met sinaasappel, kaneel en kruidnagel”, vertelt Marije van de Wijnhaven. “Dit is echt zo’n drankje waar je heel blij van wordt als het buiten koud is en hard waait. Hier kun je dan lekker opwarmen met een glas glühwein. We maken trouwens écht een feestje van de presentatie: want we serveren hem met een stukje sinaasappel en een kaneelstokje.”

Italian glühwein

Heb je zin in glühwein, maar dan een variant die nét even anders is? Ga dan voor de Italian Glühwein. “Dat is glühwein met amaretto er doorheen. Heerlijk.” En als je het nóg bonter wil maken, bestel je een schneemann. “Dit is een Italian glühwein met slagroom. Klinkt misschien als een aparte combinatie, maar het is écht lekker!”

Pumpkin spice latte

Als je een middagje ouderwets wilt koffieleuten, is de Wijnhaven ook een uitstekende plek. “Deze herfst hebben we een pumpkin spice latte. Die maken we van verse pompoenpuree met daarop espresso, opgeschuimde melk en verschillende kruiden er doorheen.” Tip van ons: bestel er een stuk huisgemaakte pompoentaart bij. Dan is je feestje écht compleet.

Choco-nut

 

Warme chocolademelk is lekker, hoor. Maar soms wil je eens iets anders proberen. In zulke gevallen is de choco-nut van de Wijnhaven een zeer verstandige keuze. “Dit is warme chocolademelk gemaakt van pure, gesmolten chocolade en hazelnootsiroop”, vertelt Marije. Ga je liever meteen voor de alcohol? Kan gewoon: dan bestel je de drunken choco. “Dit is dezelfde warme chocolademelk maar dan met hazelnootlikeur in plaats van siroop. Ook een echte aanrader!”

Red velvet latte

Nog zo’n lekker koffietje die smeekt om een stuk taart ernaast: de red velvet latte. “We maken hem met chocolade, toffeesiroop, espresso, melk. Natuurlijk heeft hij ook een rode kleur, net als de taart.” Deze koffie is helemaal lekker met – je raadt het al – een stuk red velvet taart. Ook die komt vers uit de keuken van de Wijnhaven, dus je middag kan sowieso niet meer stuk!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Wijnhaven Meer over De Wijnhaven ontdekken?

De Wijnhaven cafés

Nu open11:00 - 01:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Wijnhaven 22, Delft

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.