Van borrelhap tot nagerecht: hier haal je alles voor het kerstdiner
- 08 december 2016
- Ilse Zoutewelle
Een goed kerstdiner begint bij goede ingrediënten. En waar kan je die nu beter halen dan bij een speciaalzaak uit je eigen stad? Indebuurt tipt 4 speciaalzaken in Delft waar je terecht kunt – van borrelhap tot nagerecht.
Bij de borrel Gesponsord
Je tilt de borrelhapjes naar een hoger niveau met de worst en kaas van Verkade & Jacques. Kies bijvoorbeeld voor de Saltufo worst: dit is een salamiworstje met zomertruffels, bedekt met geraspte Parmesan Reggiano kaas. Een fantastisch worstje om te gebruiken bij de borrel, maar ook als carpaccio of met buffelmozzarella.
Ook lekker is de bocconcini geitenkaas (tip: oefen van te voren even met de uitspraak om brokken te voorkomen, dat kan hier). Bocconciniis een romige halfzachte geitenkaas. Eet hem uit de hand bij een borrel of doe het kaasje in een salade. De prosecco van Val d’Oca smaakt hier perfect bij: de smaak doet denken aan het ronde zuurtje van groene appel en het zachte mousserende maakt de wijn weer wat droger.
Nagerecht Gesponsord

Een beter nagerecht dan ijs van de Lelie kunnen wij ons niet bedenken. Speciaal voor de winter liggen de smaken stoofpeer, speculaas en marsepein in de vitrine. Wil je echt indruk maken, dan zijn de ijstaarten iets voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van een champagneparfait, stoofpeer chocoladetaartje of omelette sibérienne? Succes gegarandeerd.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Delft en blijf op de hoogte van alles over en rondom Delft.
