Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de lekkerste chocolademelk ooit (en hij is te krijgen in Delft)

Aangeboden door Quetzal Delft 22 oktober 2019

We weten niet hoe het met jou zit, maar met die koude, regenachtige dagen krijgen wij héél veel zin in een drankje met chocolade. Komt het even mooi uit dat ze daar bij Quetzal heel goed in zijn! Eigenaar en chocoladekenner Valentijn tipt een drankje dat je wilt uitproberen: de classic Java.

“De classic Java is een drankje met vanille ijs en warme chocolademelk. In één glas, ja! Om te begrijpen waarom het zo lekker is, moet je zien hoe het wordt gemaakt.” Daarom doet Valentijn het stap voor stap voor. Kijk maar mee!

Stap 1: ijs en opgeschuimde melk

Valentijn vertelt: “Eerst doen we vanilleroomijs in een glas. Daar schenken we warme, opgeschuimde melk overheen.”

Stap 2: chocolade toevoegen

“Vervolgens gaat hier warme chocolademelk overheen. Je kunt zelf kiezen welke chocolade dat moet zijn: we hebben wit, melk, puur en extra puur.”

Stap 3: nog meer chocolade

Om de classic java af te maken, gaat er wat gesmolten chocolade overheen. “Dat maakt hem helemaal onweerstaanbaar”, vertelt Valentijn.

Stap 4: genieten!

“De classic Java is één van mijn persoonlijke favorieten”, vertelt Valentijn. “De combinatie tussen warm en koud is gewoonweg heerlijk. Het lekkerst is om niet te roeren: dan smelt het ijs langzaam. Hierdoor smaakt het drankje elke keer anders.” Als je wilt, kun je de classic Java ook nog laten pimpen. “Dat staat niet op de kaart, maar als je wilt, doen we er bijvoorbeeld een espresso of karamel bij. Dan smaakt hij weer héél anders!”

Loopt het water je al in de mond? Snappen we! Ga even langs bij Quetzal, dan maakt Valentijn met alle liefde een classic Java voor je!


Meer over Quetzal Delft ontdekken?

Quetzal Delft koffiebars

Gesloten12:00 - 18:00

Voorstraat 4, Delft

Bekijk meer:koffiebars

adv.