Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Delft: dit zijn de regels en zo ziet het eruit

Door Redactie indebuurt 20 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Delftse horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras. We kijken met je naar de nieuwe regels én hoe deze er in de praktijk uit gaan zien in Delft.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Eerder was dit inclusief personeel, maar daar is de regering dinsdagavond op teruggekomen. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten. Ook is er een uitzondering voor tweetallen die niet uit één huishouden komen. Koninklijke Horeca Nederland laat weten wat er pas vanaf 3 personen gehandhaafd wordt.

Veel horeca heeft door deze restricties behoorlijk wat tafels uit de gewone inrichting weggehaald, zodat er meer ruimte ontstaat. Zo ziet de Schaapskooi en bijvoorbeeld van binnen uit:

 

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden of een als tweetal komt. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Delftenaren een tafeltje kunnen bemachtigen. Dit alles geldt natuurlijk ook voor de terrasboten. Reserveren voor het terras is bij sommige cafés en restaurants niet nodig, maar check dit vooral even voor vertrek zodat je niet onnodig hoeft te wachten op straat.

In Delft wordt er momenteel nog gekeken of terrassenuitbreiding een optie is. De gemeente kijkt naar wat er mogelijk is, maar geeft wel alvast aan dat het veilig moet blijven en er bijvoorbeeld genoeg doorgang blijft voor hulpdiensten.

Een beetje kaal nog, maar hij ligt er weer 💪 en dat is hoe dan ook altijd een heel fijn gevoel 💛 Dit jaar ligt de '…

Posted by Huszár on Wednesday, 20 May 2020

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Op het terras van de Wijnhaven hebben ze bijvoorbeeld cirkels op de grond gemaakt om de 1.5 meter tussen de tafels aan te geven. Het personeel mag de cirkels natuurlijk wel ‘doorkruisen’. Ook zijn er cafés die werken met schermen tussen de tafels, zoals de Sjees.

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten voor een plekje binnen (en in sommige gevallen ook voor het terras) vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Ook goed op te weten: sommige restaurants werken met tijdshifts zodat zij op één avond toch zoveel mogelijk mensen kunnen ontvangen. Zo werkt Seven Hills bijvoorbeeld met een tijdslot tot 19.45 uur en eentje vanaf 20.00 uur voor diner. Ook Café Einstein, La Cubanita en Bij Harry (voorheen Proeflokaal Sijgje) werken bijvoorbeeld met shifts.

Who's ready for lunch or dinner on our terraceboat with this view?🤩Nog even en dan mogen we weer!🍴🥂🍻🍽️🥳 Boek alvast…

Posted by Sevenhills on Tuesday, 19 May 2020

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet. Het toilet wordt gedurende de dag natuurlijk extra goed schoongemaakt.

Foto ter illustratie, er worden uiteraard handschoenen gebruikt bij een echte schoonmaak van de wc ;)

 

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben. Een fijn idee!

Voor nu rest ons nog een ding: nog even geduld hebben! Over 1,5 week mogen we voorzichtig het terras op.

• Nog even geduld! • Wij kunnen niet wachten tot we de deuren weer mogen openen (al is het maar voor een beetje) En…

Posted by Grandcafé De Sjees on Tuesday, 19 May 2020

Lees ook

Dit café heeft een wel hele creatieve oplossing voor voldoende afstand op het terras

Als alles goed gaat en het virus onder controle blijft, mogen op 1 juni de terrassen weer open. Daar...

Dit vindt Delft van het idee om de terrassen flink groter te maken

Als het virus onder controle blijft, kunnen de terrassen op 1 juni weer voorzichtig open. Dat maakte...
zwembad kerkpolder

Hoera! Op deze data openen de zwembaden in Delft weer

Goed nieuws voor alle waterratjes in Delft. Zowel Zwembad Kerkpolder als het Sportfondsenbad hebben ...

Lekker weer in aantocht! Hier in Delft bestel je een BBQ-pakket

Dat we thuis moeten blijven, betekent niet dat we onszelf niet mogen verwennen. We zijn gezegend met...

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.