Te gek! In dit Delftse café staat een automaat waar je zelf bier kunt tappen

Aangeboden door Eet- en Proeflokaal de Kurk 28 december 2018

Je kent het wel. Je staat met wat vrienden in de kroeg, maar moet toch regelmatig naar de bar om bier te bestellen. Vervolgens sta je bést een tijd te wachten voor je de drankjes hebt. Bij de Kurk is dit verleden tijd: in het café staat sinds kort een automaat waar je zélf bier kunt tappen.

“We hebben al een snackautomaat waar je ’s nachts kroketjes en tosti’s uit kunt halen”, vertelt eigenaar Fennie. “Het leek ons een superleuke aanvulling om daarnaast een bierautomaat te zetten waar je zelf een biertje kunt tappen.” Dat was niet zo 1, 2, 3 gebeurd: “De machine is speciaal voor ons ontworpen.”

Zo werkt de bierautomaat

Hoe werkt dat dan, zo’n bierautomaat? Het is heel makkelijk. Je haalt een aantal muntjes bij de bar en vervolgens gooi je een muntje in de automaat. Daarna hou je een glas onder, trek je de tap open en er komt een vaasje Heineken uit. “Je kunt dus lekker zelf aan de slag. Het tappen gaat wel wat makkelijker dan bij een gewone tap. Dus ook als je wat minder ervaren bent, krijg je een lekker biertje.”

Leuk met je vriendengroep

De bierautomaat is vooral leuk om te gebruiken met een groep vrienden of als je een feestje geeft. “Je kunt vooraf een aantal bier- en snackmunten kopen en die op de avond zelf aan je gasten geven. Dan weet je vooraf waar je aan toe bent én jullie hebben iets leuks te doen!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Eet- en Proeflokaal de Kurk. Meer over Eet- en Proeflokaal de Kurk ontdekken?

Eet- en Proeflokaal de Kurk restaurants en horeca

Nu gesloten16:30 - 00:00

Kromstraat 20, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.