Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tanja bakt taarten van Kobus Kuch ‘stiekem is de chocoladetaart mijn favoriet’

Aangeboden door Kobus Kuch 27 juni 2017

De taarten van Kobus Kuch bedenken en bakken: dat klinkt waarschijnlijk voor veel mensen als een droombaan. Tanja Manten heeft hem: ze is hoofdkoekenbakster van taartenbakkerij Kobus & Saartje. “Ik word soms midden in de nacht wakker met een idee voor een taart.”

Monchoutaart

Taarten bakken voor Kobus Kuch betekent niet alleen appeltaart bakken tot je een ons weegt: je moet ook nieuwe taartjes bedenken. “Ik word soms midden in de nacht wakker met een idee voor een taart. Dan zeg ik tegen mijn man: dát is een lekkere combinatie, die ga ik maken.” Maar zo gaat het niet altijd: “Laatst had ik onwijs veel zin in aardbei. Toen heb ik een aardbeientaart bedacht met biscuitdeeg, lemon curd, aardbei en slagroom.” Maar als dat idee er is, is ze er nog niet: “als je een biscuitbodem maakt, moet je daar de hele tijd bij blijven. Dat kan bij Kobus & Saartje natuurlijk niet omdat er regelmatig klanten binnenkomen. Daarom heb ik net zo lang gezocht en geprobeerd tot ik een recept had waar je wel vandaan kon.”

Daarom zijn ze zo lekker

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat al die taarten van Kobus zó lekker zijn? “Ik denk door het sprankje liefde dat erin zit. En daarnaast zijn het hele pure taarten zonder toevoegingen. Verder gebruiken we voor een aantal taarten en koekjes (zoals de blondies en chocolate chip cookies) meel van de Delftse molen. Dat is toch smaakvoller dan ‘gewoon’ meel.”

‘Ik ben een echt chocolademens’

Je zou misschien verwachten dat Tanja het liefst de appeltaart van Kobus eet, maar niets is minder waar. “De chocoladetaart is mijn favoriet. Het is een soort brownie met alle soorten chocolade die je maar kunt bedenken: er zit cacao, pure chocolade, melk chocolade én witte chocolade in. Ik ben een echt chocolademens en kan deze taart écht altijd eten. En dat terwijl ik bijvoorbeeld de taarten van de maand vaak voor ze in de vitrine liggen al zat ben. Dat komt omdat ik de taart eerst een aantal keren op proef maak. Dan heb ik ze al zó vaak geproefd dat ik niet meer hoef, haha.”


Meer over Kobus Kuch ontdekken?

Kobus Kuch cafés

Gesloten09:30 - 00:00

Beestenmarkt 1, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.