Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sterrenfriet eten bij het ultrahippe Friet District

Door Iris Olsthoorn 14 januari 2017

Het nieuwe Friet District van sterrenchef Niven Kunz is inmiddels een klein weekje open. We hadden er eerder deze week al even binnen gekeken, maar we stonden natuurlijk vooral te trappelen om te proeven waar het allemaal op draait: haute friet. 

De ambiancefriet district

Wie denkt dat je bij Friet District aan de Voldersgracht binnenkomt in een veredelde snackbar heeft het mis: de zaak ziet er piekfijn uit. Dik hout, een marmeren muur en trendy lampen spelen de hoofdrol. Ook de bediening passen met hun outfits perfect in dit ultrahippe plaatje.

Op een vrijdagavond is de zaak rond een uurtje of zes binnen mum van tijd gevuld. Sommige mensen blijven lang, anderen staan na een half uurtje weer buiten. Deze afwisseling zorgt voor een bruisende sfeer. Ook zijn er mensen die hun frietje to go nemen, want dat kan ook gewoon.

Het menu

Je eet er hamburgers van wagyuvlees, entrecote en natuurlijk verse friet. Ook de drankenkaart is ingericht op alles behalve een snelle hap, want met 3 verschillende wijntjes, speciaalbieren en zelfs gin tonics ben je niet geneigd je frietje mét naar binnen te schuiven en snel weer op te stappen.

friet district
Op een vrijdagavond stroomt de zaak snel vol

Wat we eten

Friet natuurlijk! Je kunt kiezen voor verschillende sausjes, wij gaan voor de truffelmayonaise. En voor de echt lekkere trek nemen delen we nog een portie geitenkaaskroketjes. Alles wordt geserveerd op  hippe houten planken. We eten de friet zoals het hoort: met onze handen.

Op de frietjes zit hier en daar nog schil, waardoor vooral de kleine stukjes lekker knapperig zijn. Een enkele lange friet is een klein beetje aan de slappe kant.  De geitenkaaskroketjes zijn precies goed, heerlijk zacht van binnen. De truffelmayonaise is formidabel, maar de mayonaise die bij de geitenkaaskroketten zit is ietwat zoet.

Wat zijn we kwijt?

Voor 2 porties friet met truffelmayo, een portie geitenkaaskroketten en twee wijntjes betalen we precies 20 euro. Je betaalt hier dus wat meer dan voor je frietje bij de snackbar, maar als je de ambiance en kwaliteit meerekent dat is ook zeker terecht.


Meer over Friet District Delft ontdekken?

Friet District Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Voldersgracht 4, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.