Specialiteit van… La Tasca’s pasta romesco
Aangeboden door Onze partners

Vraag aan de chef-kok van een restaurant wat zijn specialiteit is, en hij begint meteen te glimmen. Tegelijkertijd rent hij naar zijn keuken, want ‘je moet dit écht even proeven.’ Deze week vertelt chef-kok Bert Slingelenberg van La Tasca over zijn specialiteit: pasta romesco.
“Pasta romesco wordt gemaakt van de boven- en onderkant van geroosterde puntpaprika’s. Nadat de paprika’s zijn geroosterd in de hete kolen worden deze delen niet gebruikt. Dus sparen we die op en verwerken die in de romesco saus. De paprikapunten worden fijngehakt samen met geroosterde pistachenoten, olijfolie en pecorino kaas. De saus wordt geserveerd met verse pasta die we iedere dag zelf draaien in onze pastamachine. Onze gasten vinden het vaak zo lekker dat ze het bord helemaal schoonvegen met brood om de laatste restjes saus niet te missen.”
Kritisch
“Wij serveren altijd een verrassingsmenu, maar een vast gegeven is dat de tweede gang altijd uit pasta bestaat. Net als in Italië. Onze gerechten worden altijd uitgebreid getest, tijdens het personeelseten. En geloof me, ze zijn kritisch! Maar deze pasta werd meteen goedgekeurd.”

“Eigenlijk is het een vrij eenvoudig gerecht. Bij dit soort gerechten zit de kracht hem namelijk in de kwaliteit van de ingrediënten. Naast de dagelijks vers gedraaide pasta gebruiken we ingrediënten van lokale leveranciers als het Fruithuisje.”
Wijn
“Bij de pasta serveren we altijd een bijpassende wijn. Bij de romesco schenken we de Cicognes Blanc die mijn schoondochter Marens heeft gekocht tijdens een bezoek aan het wijnhuis Perelada in Spanje. Hij past er verrassend goed bij.”
Gewoon vragen
“De pasta staat nu trouwens niet meer op het menu: we wisselen vaak van gerechten. Maar als je aangeeft bij je reservering dat je die pasta wilt eten, maken we ‘m met liefde voor je. Dat gebeurt heel vaak, dus we zijn het wel gewend.”