Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sigrid is chocolaterier bij de Lelie: ‘Ik heb het leukste werk van heel Delft’

Aangeboden door Chocolaterie – Gelaterie De Lelie 15 oktober 2020

Al 19 jaar maakt Sigrid van Staalduinen (40) de allermooiste, allerlekkerste en meest bijzondere creaties van chocolade bij de Lelie. “Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn werk én ik heb gezellige collega’s, wat wil je nog meer? Ik ben echt met mijn neus in de boter gevallen.”

“Als klein meisje vond ik het al leuk om mijn moeder te helpen in de keuken”, vertelt Sigrid. “Toen ik klaar was met de middelbare school vertelde mijn oom over de banketbakkers opleiding in Antwerpen. Dat leek mij wel wat. Ik heb mijn spullen gepakt en ben in Antwerpen op kamers gegaan. Hier heb ik mijn liefde voor banket en chocolade verder ontwikkeld.”

Elke dag is anders

Na het afronden van haar opleiding in Antwerpen viel ze met een baan bij de Lelie meteen in de boter. “Je moet maar net geluk hebben dat je bij een chocoladewinkel werk vindt. Ik kon bij de Lelie aan de slag en 19 jaar later ga ik nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk. Ik vind het leuk om bestellingen te maken voor onze klanten, die zijn altijd weer anders.”

Hoogseizoen

In de herfst begint het hoogseizoen wat betreft kunstige creaties van chocolade of marsepein. “We maken waanzinnige creaties bij de Lelie. Je kan echt superveel kanten op met marsepein. Er is niet een specifiek ontwerp wat ik altijd maak. Ik kan mijn creativiteit helemaal kwijt in de diverse bestellingen van de klanten. De reacties zijn supertof, want vaak weten mensen helemaal niet wat er allemaal mogelijk is met chocolade en marsepein.”

“In de herfst liggen onze vitrines weer vol met eikeltjes. Dit zijn chocolaatjes in de vorm van een eikel met verschillende smaken. Dit jaar hebben we negen smaken bedacht. Wat dacht je van een eikeltje met glühwein, likeur 43 of speculaas? Klinkt lekker, toch?”, aldus Sigrid.

Heb jij ook wat te vieren of wil je iemand speciaal verassen met bijzondere chocolade? Neem dan snel een kijkje op hun website of ga langs in één van de vestigingen in Delft of Nootdorp.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chocolaterie – Gelaterie De Lelie. Meer over Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ontdekken?

Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ijssalons

Gesloten10:00 - 18:00

Voorstraat 10, Delft

Bekijk meer:ijssalons

adv.