Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Salsa Verde is weer open voor lunch én er is nu ook een bakker

Aangeboden door Salsa Verde Delft 27 september 2019

Salsa Verde ging pak ‘m beet een jaar geleden dicht omdat eigenaresse Judith haar nieuwe zaak Lakila opende op het Vrouwjuttenland. De nieuwe zaak combineren met Salsa Verde lukte niet meer. Maar gelukkig voor ons is Salsa Verde weer open, zowel voor catering als voor lunch. Behalve dit kun je hier nu ook zuurdesembrood van de Delftse bakker Meneer Leffers eten én mee naar huis nemen. Tijd om een kijkje te nemen!

Als je binnenkomt bij Salsa Verde, heb je het gevoel dat je een knusse huiskamer in loopt. Er wordt voor je gekookt, er staan leuke kookboeken op de plank en ook je krantje ligt klaar. Typisch zo’n plek waar je uren kunt blijven zitten. Dit was het geval toen Judith de zaak runde en is nog steeds zo. Alleen de mensen achter de pannen zijn veranderd: het is nu Marlies die de scepter zwaait. Zij doet dit samen met Yuran (a.k.a. Meneer Leffers), die achterin de zaak een bakkerijtje heeft waar hij goddelijk zuurdesembrood bakt.

Samenwerking met lokale boeren

“De nieuwe eigenaren van Salsa Verde zijn Ebe en Nancy van cateringbedrijf Rode Rozen en Tortilla’s“, vertelt Marlies. “Ik ben met hen in contact gekomen doordat ik voor mijn afstudeeronderzoek bezig was met de mogelijkheid om producten van lokale boeren af te zetten bij Delftse horeca. Ze hebben me uiteindelijk gevraagd om hun lunchroom te runnen vanuit deze ambitie. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Ingrediënten uit de buurt

Het concept van Salsa Verde blijft min of meer hetzelfde. “We koken mediterraans georiënteerd, met een wisselende menukaart. We willen ons focussen op producten die lokaal te verkrijgen zijn. Zo hebben we een sandwich met brood van Meneer Leffers, Italiaanse palmkool van Hoeve Biesland in Delfgauw en huisgerookte bacon van varkens die opgroeien langs de Rotterdamseweg. We maken (net als Judith) nog steeds alles zelf: terwijl jij zit te lunchen, staan wij gezellig te koken.” Heb je meer trek in een kop koffie met wat lekkers? Dat kan: het gebak van Rode Rozen en Taartjes staat voor je klaar.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

salsa verde delft
Yuran met zijn brood

‘Het perfecte brood’

Het brood komt helemáál van dichtbij, want dat staat Yuran achterin de zaak te bakken. Het zuurdesembrood wat hij maakt is best bijzonder. Yuran vertelt: “Ik heb dit brood anderhalf jaar geleden voor het eerst geproefd in Kopenhagen en vond het superlekker. Dit wilde ik elke dag eten! Terug in Nederland heb ik stad en land afgezocht naar vergelijkbaar brood, maar het was nergens te krijgen. Toen ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Ik heb een achtergrond als chef-kok, dus die omslag was niet héél groot. Na maanden proberen heb ik eindelijk het perfecte brood ontwikkeld. Het is een tikje vochtig met een knapperige korst. De smaak is heel goed: dat komt onder meer omdat het 24 uur de tijd krijgt om te rijzen. Ook zit er alleen bloem van de Delftse molen, water en zout in. Dat is ook érg lekker.” Tot voor kort verkocht Yuran zijn brood alleen aan restaurants. Vanaf nu is het ook te koop voor thuis bij Rode Rozen en Taartjes (op zaterdag) en Salsa Verde. Een lekkere sandwich bestellen en ter plekke opeten kan natuurlijk ook.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Privé diner

Salsa Verde is elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Als je de zaak wilt afhuren voor een privé diner kan dat vanaf 15 tot 20 personen. Ook kun je Salsa Verde de catering voor jouw evenement laten verzorgen. Neem even contact op via [email protected] als je interesse hebt!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Salsa Verde Delft. Meer over Salsa Verde Delft ontdekken?

Salsa Verde Delft lunch

Gesloten09:00 - 16:00

delfgauwseweg 67, Delft

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.