Roze chocolade is de nieuwe hype en bij De Lelie kun je het nu al proeven

Aangeboden door Chocolaterie – Gelaterie De Lelie 11 april 2018

Wie puur, melk en wit lichtelijk beu is, kan tegenwoordig z’n lol op met toevoegingen als salted caramel en framboos/knettersuiker. Maar – stop de persen – er is nu een officiële vierde chocoladesoort! ‘Ruby’ chocolade is van nature roze, en fruitig van smaak. De beste chocolatiers van Nederland mogen er al mee aan de slag, waaronder De Lelie in Delft.

IJs- en chocolademaker Sjaak: “We zijn meteen aan de slag gegaan en hebben er ijs, twee soorten bonbons, chocolaatjes en repen van gemaakt. Zo hebben we een bonbon gevuld met karamel en rice crispies. In onze vestiging op de Gasthuislaan verkopen we ook ruby chocolademelk. Heel lichtroze is die.” De eerste proevers zijn enthousiast, volgens Sjaak: “Mensen zijn positief verrast; het is echt weer eens wat anders. Vooral het fruitige vinden ze heel erg lekker.”

‘s Werelds vierde chocosoort

Tachtig jaar geleden werden onze opa’s en oma’s verblijd met het fenomeen ‘witte chocolade’. Daarna was het angstvallig stil op chocoladefront, totdat Barry Callebaut – de grootste producent van hoogwaardige chocolade – op 5 september 2017 ‘s werelds vierde chocosoort onthulde. Een nationale feestdag, als je het ons vraagt.

Bessensmaakje

De fabrikant heeft er járen over gedaan om de bijzondere kleur en smaak van de roze cacaoboon zo goed mogelijk te vangen in de uiteindelijke chocolade. Dat betekent dus dat je een bessensmaak proeft zonder dat er fruit is toegevoegd, en dat het goedje van zichzelf lekker millenial pink is. Sjaak: “In eerste instantie smaakt het naar witte chocolade, daarna proef je rood fruit. Het is echt heel lekker. Het is dus géén witte chocolade met een fruitsmaakje, zoals sommige mensen denken. Het is roze chocolade zonder toevoegingen.”

Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ijssalons

Nu gesloten13:00 - 18:00

Voorstraat 10, Delft

Bekijk meer:ijssalons

adv.