Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Review: lunchen bij restaurant VOC

Door Redactie indebuurt 24 juli 2016

Op een zonnige donderdagmiddag testen wij in de tuin van restaurant VOC een lunch. Hoe dat bevalt lees je hier. Tipje van de sluier: wij worden er heel, heel blij van!

Wat is VOC?

Een gloed nieuw restaurant aan de Oude Delft. De keuken is Frans georiënteerd en je kunt er terecht voor lunch of diner. We worden vriendelijk ontvangen en kunnen kiezen voor een tafeltje binnen in het sfeervolle restaurant of voor een plek in de bloeiende tuin van restaurant VOC. Omdat de zon volop schijnt is de keuze snel gemaakt.

Hoe zitten we er bij?

VOC DelftEn daar zitten we dan: buiten in alle rust en midden in het groen. Voor een uur lijkt het alsof we niet in Delft zijn, maar in een Franse tuin. Dat we te spreken zijn over de locatie midden in het centrum mag duidelijk zijn. Ook het monumentale pand ziet er vanbinnen uit om door een ringetje te halen. En dan die tuin, waar het onvoorstelbaar rustig is. Tsja, daar zit je gewoon fantastisch.

Wat eten we en hoe smaakt het?

Goed, we komen hier met een missie: het testen van de lunch. We gaan voor de zalmsalade en de bietensalade. Beide gerechten zijn heel smaakvol. Fris en met een zuurtje. Dat de chef-kok graag met kruiden speelt dat proeven we. En ook al zijn de ingrediënten ons bekend, zo’n zalm of bietensalade kunnen we thuis echt niet in elkaar draaien. Zo is de zalm gecombineerd met feta, watermeloen en yoghurt. De rode biet met mierikswortel en citrus.

Wat vinden we van de porties?

VOC Delft De huisgebakken broodjes met roomboter die er bij worden geserveerd zorgen ervoor dat we verzadigd zijn. Maar, wie ontzettende honger heeft lust misschien nog wel een portie. Als we de frisse salades naar binnen hebben gewerkt, sluiten we af met een kop koffie en thee met een heerlijk stukje boterkoek. Tip: als je grote trek hebt, bestel dan drie gerechten met z’n tweeën.

En wat kost dat?

De gerechten kosten tussen de zes en tien euro per stuk. Heel acceptabel dus! Ook als je er voor kiest om met z’n tweeën drie gerechten te bestellen.

 



Meer over Restaurant VOC ontdekken?

Restaurant VOC

Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Oude Delft 125, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.