Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Review De Lelie: aan de wandel met een romig ijsje

Door Redactie indebuurt 23 april 2016

Vergeet dat dieet, er moeten ijsjes gegeten worden. In Delft kan je op veel plekken prima terecht, wij gingen kijken bij de nieuwste vestiging van chocolaterie De Lelie op de Gasthuislaan.

Chocolaterie De LelieWat is Chocolaterie De Lelie?

De naam zegt het al wel: chocola slaat hier de klok. De chocolaterie maakt bonbons en chocoladegeschenken maar is ook heel goed in ijs maken. Je kunt er zelfs om je ijsje in ‘milkshakevorm’ vragen. Er zijn geen enorm felle kleuren ijs te vinden bij De Lelie want er wordt met natuurlijke producten werkt. De melk komt van de Bieslandhoeve even buiten Delft.

Hoe zitten we er bij?

Deze keer zitten we niet, we staan. Bij de vestiging op de Gasthuislaan staat buiten één bankje en die is bezet. Maar het geeft niet, het is geen straf om met dit ijsje door Delft te wandelen. De winkel ziet er netjes uit. Er staat een heel apparaat waar je brief- en muntgeld in kunt werpen, zodat de medewerkers het geld niet aan hoeven te raken. Lekker schoon!

Wat eten we en hoe smaakt het?
Chocolaterie De Lelie
Delftenaartjes

Bij De Lelie zijn ze natuurlijk verknocht aan chocola en wij ook. Een ijsje met fruitsmaak kan natuurlijk ook lekker zijn maar we zijn vooral benieuwd hoe de chocolademakers ijs maken. We proeven ‘alunga’: volle melkchocolade met caramel en zeezoutcrisp. Het ijs heeft een volle smaak en de toevoeging van het zout geeft het een bijzondere smaak. Ook proberen we ‘Delftenaartjes’, de specialiteit van De Lelie. Het ijs heeft een smaak van witte chocolade, hazelnootpraline en amandelen. Romig! Waarom het zo heet? De bekende bonbon van De Lelie heet ook zo en de toeristen vinden het leuk.

Hoe is de service?

Chocolaterie De LelieVriendelijk, de ijssalon is net weer open gegaan en de medewerkers hebben er zin in. Ook vinden ze het leuk om wat uit te leggen over het ijs.

Wat was je kwijt?

We gaan eerlijk zijn: het is niet goedkoop. Een bolletje kost 1,25 per stuk. De echte ijsliefhebber kan een ijsbollenkaart kopen voor 11 euro, met die stempelkaart kun je dan tien bolletjes krijgen.


Meer over Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ontdekken?

Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ijssalons

Geopend10:00 - 18:00

Voorstraat 10, Delft

Bekijk meer:ijssalons

adv.