Review Hills & Mills: brownie zonder suiker is zo slecht nog niet

Door Redactie indebuurt 30 april 2016

Als je gezond wilt eten, maar ook zin hebt in een lekker taartje, wat doe je dan? Naar Hills & Mills gaan natuurlijk, want daar is alle taart suikervrij en dus supergezond.

Wat is Hills & Mills?Hills & Mills

Hills & Mills is een familiebedrijf met papa Kazmi aan het hoofd als chef-kok. Het eten bij het restaurant is geïnspireerd op de Hills (heuvels) van het Himalaya-gebergte. Dit serveren ze tussen de Nederlandse Mills (molens). Dat de inspiratie voor de gerechten uit de Himalaya komt is te merken. Zo worden in veel gerechten yoghurt en linzen gebruikt. Daarnaast staat er onder meer mango lassi en vers naanbrood op de kaart. Hierbij is het belangrijk dat alles ‘puur’ is: dat is de reden dat papa Kazmi geen producten met suiker serveert.

Hills & MillsHoe zitten we erbij?

Als we binnenstappen bij Hills & Mills krijgen we een beetje het gevoel alsof we een oude Hollandse kruidenierszaak binnenstappen. Achter de toonbank staan ontelbaar veel potten gevuld met allerlei soorten thee en koffie. We zitten gezellig op houten stoeltjes tegenover de toonbank. Achterin het restaurant is een grotere ruimte, maar die was erg vol en een tikje bedompt. Voor onze neus worden de verse sapjes en fruitsalade klaargemaakt, leuk om te zien!

Wat eten we en hoe smaakt het?
Hills & Mills
Suikervrije brownie

We gaan voor een cappuccino met een plakje suikervrij bananenbrood en thee met een vegan brownie. We zijn vooral benieuwd naar de brownie: de serveerster vertelt ons dat die is gemaakt van avocado, noten en dadels. Als we onze dienblaadjes krijgen blijken wacht er ons een aangename verrassing: naast de gebakjes krijgen we een glaasje vers fruit. De brownie is lekker sticky, zoals brownie hoort te zijn. Toch is het wel even wennen aan de suikerloosheid van het gebakje, maar naar een paar happen zijn we eraan gewend. De bananenbrood is een doorslaand succes: lekker smeuïg, goeie bananensmaak. Wij zijn blij met suikervrij!

Hoe is de service?

De serveersters hebben overduidelijk plezier in hun werk en dat zorgt voor een prettige en fijne sfeer. Ook leggen ze je graag uit wat er allemaal voor ingrediënten in het eten zit.

Wat was je kwijt?

Voor 2 mokken thee, 2 cappuccino’s, een brownie en een bananenbrood betaalden we 20 euro. Niet goedkoop, wel het geld waard.


Meer over Hills & Mills Pure Food Café Delft ontdekken?

Hills & Mills Pure Food Café Delft restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Oude Langendijk 6, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.