Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Review: gezellig mensen kijken bij Mirell

Door Redactie indebuurt 16 april 2016

Een plek om even uit te puffen van het doen van je dagelijkse boodschappen is altijd fijn. En nadat je bij Mirell hebt gegeten weet je zeker dat je niet met een lege maag naar huis hoeft.

RestaurantMirell_Hovenpassage (6)Wat is Mirell?

Mirell is een petit restaurant in de Hoven Passage. Ze zijn van alle markten thuis: ontbijt, lunch, koffie, borrel en diner. Ook voor feesten en partijen kan je er terecht. Bezoekers kunnen in het restaurant zitten, maar het terras dat ‘buiten’ in de Hoven Passage is ingericht blijkt bij veel mensen populair.

Hoe zitten we erbij?Mirell

Mirell is een populaire plek voor de oudere Delftenaar, zo blijkt. Dat kunnen we  best goed begrijpen, want je kunt wel lekker mensen kijken maar je zit niet in de kou. Vooral met dat mensen kijken zit het hier goed. Mirell zit vlak naast een van de ingangen van het winkelcentrum, dus er lopen veel mensen voorbij. Om toch een beetje het gevoel te krijgen dat je buiten zit, staan er grote planten op het terras en rieten stoelen.

GroenteomeletWat eten we en hoe smaakt het?

Een groentenomelet zo groot als de helft van het bord met veel verschillende groenten. We bespeuren boontjes, aardappelen, bloemkool en wortel. Daarbij twee waldkorn boterhammen en een kleine salade. De peper- en zoutpotjes die de serveerster nog even na kwam brengen was geen overbodige luxe. De boterhammen en de salade zijn fijn voor de grote eter, maar iemand met een kleinere maag heeft genoeg aan de omelet.

Pistolet geitenkaas

Een pistolet met geitenkaas met walnoten en honing uit de oven. Een lekker knapperig broodje met behoorlijk wat geitenkaas en honing. De overtollige honing liep er vanzelf uit, dus dat was geen probleem.

Hoe is de service?

Ondanks dat het terras behoorlijk vol zat, was de serveerster erg vriendelijk en snel. Zodra we zaten kregen we te horen ‘dat ze zo bij ons komt’ (wat ook echt gebeurde). Ook de vraag of er ook een andere smaak is dan het zakje earl grey voor de thee werd vriendelijk ontvangen.

Wat was je kwijt?

Voor een omelet, pistolet geitenkaas, een bitterlemon en een thee waren we 16,30 euro kwijt. Niet bizar goedkoop, maar je krijgt zeker waar voor je geld.

[gids id=4175]

adv.