Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Review: Broodje Vermeer van slagerij Leo van Vliet

Door Redactie indebuurt 12 maart 2016

Het broodje Vermeer, wij vinden hem geslaagd. Slager Leo van Vliet aan de Oude Kerkstraat stelt niet teleur, en het broodje is ook nog eens verkrijgbaar voor een lekker prijsje.

Wat is kwaliteitsslagerij Leo van Vliet?

We kijken onze ogen uit, wat nog een soort van lastig is want de hele zaak staat vol met klanten, een goed teken. Hier haal je niet alleen broodjes, maar er zijn ook spareribs, kipvinken of speciale vleesgerechten die je zo in de pan of oven kunt doen en dan heel culinair kunt lijken. Een broodje babi pangang, hebben we ook gezien.

Hoe zitten we er bij?

Als gezegd, het is druk. Niet vervelend druk, maar we nemen ons broodje mee terug naar de redactie om er daar van te kunnen genieten. Slagerij Leo van Vliet ziet er prima uit. Schoon, en dat is wat je wilt en verwacht van een slager.

Wat eten we en hoe smaakt het?

Het broodje Vermeer. De slager kreeg op Facebook al gekscherend het verwijt plagiaat te plegen, want bij het Stads-Koffyhuis hadden ze twintig jaar geleden al een broodje Vermeer. Dit broodje is in ieder geval gemaakt met langzaam gegaard varkensvlees, een sausje en witte kool. Hipsters zouden het pulled pork noemen, maar Leo doet dat niet. “We hebben een lekker broodje willen maken en vonden het leuk om in te springen op Vermeer die naar Delft komt. De ingrediënten hebben niets met Vermeer zelf te maken”, vertelt Leo van Vliet.

Het broodje voldoet aan de verwachtingen. Het vlees en de saus smaken heerlijk, de kool er bij is ook lekker. Wel goed kauwen want het zijn lange slierten. Het brood is niet de lekkerste Italiaanse bol die we ooit hebben gegeten maar daar draait het ook niet om, het gaat om het vlees natuurlijk!

Hoe is de service?

Goed, de mensen achter de toonbank werken snel en schoon.

Wat was je kwijt?

5,90 voor twee broodjes. En dat vinden wij niet veel voor zo’n lekker broodje. Niet zo gek dus dat de halve studentenbevolking van Delft deze hotspot lijkt te kennen en er tussen de middag een lekker broodje komt halen.


Meer over Slagerij Leo van Vliet Delft ontdekken?

Slagerij Leo van Vliet Delft slagers

Gesloten08:00 - 18:00

Oude Kerkstraat 9, Delft

Bekijk meer:slagers

adv.