Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurantreview: Gezond en hip doen bij HAKA

Door Redactie indebuurt 27 februari 2016

Gezond, suikervrij, puur, biologisch. Een trend? Zeker, maar wel eentje die lijkt te blijven. HAKA aan de Wijnhaven speelt er handig op in met hun salades, soepen en lekkernijen. Indebuurt Delft probeerde de afhaalservice uit.

Wat is HAKA?

Je moet misschien denken aan een Nieuw-Zeelandse dans bij het woord ‘haka’ en dat is niet geheel toevallig. De initiatiefnemers van HAKA Arjan Koen en Nawaz Kazmi zagen op hun reis door Nieuw-Zeeland op zo’n beetje iedere hoek een saladebar en misten dat in Nederland. Dus begon HAKA – met kiwi-invloeden – als zusje van Hills&Mills aan de Wijnhaven.

Hoe zitten we er bij?

Haka restaurant DelftDe redactie is nooit in Nieuw-Zeeland geweest dus of HAKA lijkt op één van de saladebars daar, kunnen we je niet vertellen. Het deed ons denken aan een hip New Yorks tentje. Beetje hipster, maar niet te. En niet te veel fratsen want het draait immers om het eten. De saladebar heeft een paar krukken om even te zitten, maar je kunt ook afhalen of bestellen.

Wat eten we en hoe smaakt het?

We nemen twee salades mee. Eén gerookte kip met onder andere rode quinoa, avocado, cherrytomaat, pompoenpitten en een basilicum-sojayoghurt dressing. Een lekkere pittige, knapperige en salade.

De salade met gerookte zalm is aangevuld met onder andere zoete aardappel, rode quinoa, gekarameliseerde ui, sesamzaad en nori (zeewier). De dressing is echt heel erg lekker: gemaakt met avocado en peterselie. De smaken zijn rijk en passen goed bij elkaar.

Hoe is de service?

Nou, gezellig! Ilse ‘t Mannetje staat vandaag achter de bar en is heel enthousiast dat we langskomen. Ze vertelt honderduit over haar werk bij Hills&Mills en HAKA en natuurlijk over de producten waar mee gewerkt wordt.

Wat was je kwijt?

18,50 euro voor de twee salades.

Straks geen gezonde lunch to go meer, dus!

Meer over HAKA Delft ontdekken?

HAKA Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Wijnhaven 13, 2611 CR

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.