Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proost! Dit biermerk drinken we het meest in Delft

Door Iris Olsthoorn 24 september 2019

Natuurlijk zijn we in Delft het meest trots op de biertjes die gebrouwen worden in onze eigen stad. Maar een ‘gewoon’ pilsje gaat er ook wel in. Met welk biermerk wordt in onze kroegen eigenlijk het meest geproost?

In Nederlandse hotels, restaurants en cafés wordt het vaakst Heineken-bier geschonken. In grote delen van het land is Heineken het biertje dat horecazaken het vaakst als hoofdmerk tappen, terwijl veel andere Nederlandse pilsmerken vooral in de buurt van de eigen brouwerij het best verkrijgbare biermerk zijn.

22 duizend horecazaken

Dat blijkt uit cijfers van horeca-onderzoeksbureau Datlinq. Zij brachten van 22 duizend Nederlandse horecazaken in kaart welk pilsje het hoofdmerk is. Heineken voert daarin de boventoon (202 gemeenten op basis van de indeling uit 2018), gevolgd door Grolsch (29), Amstel (23) en Hertog Jan (23).

Wat drinken we in Delft?

Hoe zit het eigenlijk in Delft? Het verbaast je misschien niet (of wel!), maar in onze kroegen wordt Heineken het meest geschonken. Dat geldt ook voor zo’n beetje al onze buurgemeentes.

In het kaartje hieronder kun je zien hoe het in andere steden gesteld is.

Wat valt er nog meer op?

Opvallend is vooral dat sommige regio’s erg aan een (lokaal) biertje gebonden zijn. Zo is het bier uit de brouwerij van Grolsch (Enschede) vooral populair in Twente en omgeving, staat het bier uit de brouwerijen van Bavaria (Lieshout) en Dommelsch (Dommelen) in Zuidoost-Brabant op nummer één en wordt het Belgische Jupiler voornamelijk geschonken in grensgemeenten met onze zuiderburen. In Budel (gemeente Cranendonck) wordt vooral Budels getapt.

En wat vind jij? Is Heineken ook jouw favoriet, of zie je hier toch liever een ander bier op de Delftse taps staan?

Lees ook

belgisch biercafe belvedere

Cheers! 7 x plekjes in Delft voor liefhebbers van speciaalbier

Een avondje Delft is natuurlijk een groot feest voor liefhebbers van kroegjes, cafés en terrasjes. E...
local Yorick

Leuk volgens local Yorick: ‘Voor bijzondere biertjes ga ik hierheen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...

adv.