Op deze vijf plekken eet je huisgemaakte appeltaart in Delft

Door Ilse Zoutewelle 10 juni 2017

Er gaat natuurlijk niets boven de appeltaart van je moeder. Maar als je énorm veel zin hebt in appeltaart en ze is niet in de buurt, zal je toch een alternatief moeten vinden. Gelukkig weten Delftenaren wel hoe je een appeltaartje bakt. Bij deze vijf café’s en koffietentjes is-ie héél lekker.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Sjees

Doris Sjees Delft
Doris met haar appeltaart

De appeltaart van De Sjees komt uit de keuken van Doris en Leo Quack. Zij bakt al 19 jaar iedere dag drie tot zes taarten per dag. Dat zijn dus ruim 27.000 taarten! Het recept is in die tijd maar één keer veranderd: “Aan het begin heb ik het recept voor het deeg een beetje aangepast”, vertelde Doris eerder in een interview met indebuurt. “Verder is de taart nog steeds hetzelfde: we doen er goed veel appels in, wat noten en rozijnen.” En dat werkt: “Mensen komen ervoor terug.”

Grandcafé De Sjees cafés

nu open09:30 - 01:00

Markt 5

Bekijk meer:cafés

Piece of Cake

De beroemde appeltaart

De appeltaart van Jolanda Scheffers betekende het begin van hun koffiezaakje in Den Hoorn: Piece of Cake. Ze nam eens een paar taarten mee naar haar werk bij het Sportfondsenbad om die te verkopen in het café. Dat viel in de smaak: “Een paar dagen later stonden er al mensen bij me aan de balie. Of ze een taart konden bestellen.” Vervolgens besloot Jolanda samen met haar dochter Kelly een koffiezaak te beginnen. Het hele verhaal over de appeltaart én Piece of Cake lees je hier. 

Piece of Cake koffiebars

nu open09:30 - 17:30

Woudseweg 20

Bekijk meer:koffiebars

Kobus Kuch

kobus kuch delftWie kent hem niet, de appeltaart van Kobus Kuch. Het recept is van de vorige eigenaar van het café, Ushi Verhoeff. Het verhaal gaat dat toen zij uit Zwitserland verhuisde naar Delft voor haar grote liefde Joost, ze maar appeltaarten ging bakken voor Kobus Kuch om zichzelf bezig te houden. Dat legendarische recept gebruiken de bakkers van de taartenbakkerij Kobus en Saartje nog steeds.

Kobus Kuch cafés

nu open09:30 - 01:00

Beestenmarkt 1

Bekijk meer:cafés

Cortado Espressobar

Wil je wel graag appeltaart eten, maar sla je de suiker liever over? Dan ben je bij Cortado Espressobar aan het juiste adres. De vrouw van één van de eigenaren bakt appeltaart die is gezoet met suikervrije jam en honing. Hij is gevuld met zoet/zure appels, rozijntjes, kaneel en honing. Onwijs lekker en ook nog eens super verantwoord!

Cortado Espressobar restaurants en horeca

nu open08:00 - 18:00

Burgwal 30

Bekijk meer:restaurants en horeca

Stads-Koffyhuis

Stads-koffyhuis

Wat is er nu Hollandser van appeltaart eten bij het Stads-Koffyhuis? De taarten van het koffiehuis gaan iedere morgen om 7.45 uur de oven in. Als je dus vroeg komt, is hij nog warm en ruikt het hele restaurant naar verse appeltaart. Hmm…

Stads-Koffyhuis Delft cafés

nu open09:00 - 19:00

Oude Delft 133

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie