Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plekken in Delft vind je een oliebollenkraam

Door Iris Olsthoorn 12 november 2019

Eindelijk. De geur van versgebakken oliebollen verspreidt zich weer langzaamaan door de stad. Op meerdere plekken in Delft vind je sinds een paar weken weer een oliebollenkraam! We zetten een aantal locaties voor je op een rij waar je een heerlijk winters bolletje kunt scoren.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

C. Denies op de Voorstraat

Op de Voorstraat, aan de voet van de Oude Kerk, haal je ook dit jaar weer oliebollen bij de kraam van C. Denies. Als je trek hebt in een gewoon oliebolletje met krenten en rozijnen, kom je hier natúúrlijk aan je trekken. Maar ook als je eens iets avontuurlijkers wilt proeven dan een gewone bol zit je hier goed. Net als vorig jaar verkoopt de kraam bijvoorbeeld ook nutellabollen.

Hoven Passage

gebakkraam cordes hoven passage delft oliebollen
Jan Cordes in zijn kraam

Ook bij de Hoven Passage kunnen fans van de goudgele bol in hun handjes wrijven. Net als ieder jaar vind je hier de kraam van Jan Cordes. Ook hier scoor je bijzondere bollen. Maar de echte fan gaat natuurlijk voor de klassieker met rozijnen; die wordt al sinds jaar en dag gebakken volgens een oud familierecept.

Winkelcentrum Buitenhof

Bij Jumbo Buitenhof staat de oliebollenkraam er ook. Ze bakken zelf dagelijks verse oliebollen volgens het prijswinnende recept van oliebollenkraam Luciano in Wassenaar.

Bij de bakkers

Foto: ANP

Behalve bij de kramen, kun je ook bij verschillende bakkers een oliebol of appelflap scoren. Zoals bij Bakker Suikerbuik, de Diamanten Ring en Bakkerij Holtkamp. De bakkers beginnen meestal wel pas in december met bakken, dus voor een bolletje van de bakker heb je nog even geduld nodig!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.