Op deze 5 plekken in Delft eet je een Hollandse Nieuwe

Het eerste vaatje haring is dinsdag voor €65.000,- geveild op de Scheveningse visafslag. En dat betekent dat wij vanaf woensdag aan de beurt zijn voor een Hollandse Nieuwe! Hier kan het in Delft.

1 Vishandel Simonis

De rij, vorig jaar bij Simonis op de markt.

Wat is er nu een betere plek om nieuwe haring te eten dan bij de winnaar van de AD haringtest in 2016? Je vindt de kraam van Simonis op de donderdagse markt. Zorg trouwens dat je genoeg tijd neemt om je visje te kopen: het zal er – net als vorig jaar – ongetwijfeld druk zijn.

2 Zeevishandel W.W. van Oosten

De vis van Zeevishandel W.W. van Oosten haalt de familie van Oosten al bijna 100 jaar rechtstreeks uit Scheveningen. Zo ook de nieuwe haring van 2017! Zorg trouwens dat je de advertentie uit de Delftse Post van deze week meeneemt of print, want dan krijg je de vierde haring gratis.

3 De Visbanken

Wie kent de vishandel met de groene luifels op de hoek van de Cameretten niet? Al 674 jaar zitten ze op dezelfde plek. Natuurlijk is ook daar is de nieuwe haring te koop. Ideaal als je in het centrum woont of gewoon toevallig boodschappen doet. Een haring kost hier €2,25.

4 Hoogenboom Vis & Snacks

“De Hollandse Nieuwe is goed dit jaar! Ze zijn lekker vet, ik ben er blij mee”, aldus Chris van Hoogenboom Vis & Snacks. Voor €2,- scoor je hier een haring, vers van het mes.

5 Haringfeestje

ANP

Is een harinkje happen bij de visboer voor jou niet genoeg? Dan kan je zondag tussen 14.00 en 18.00 uur onbeperkt haring eten bij het ‘mini haringfestival’ van WijnbarRon. Een kaartje kost €15,-, kinderen tot twaalf jaar zijn gratis. En o ja: vergeet niet je ‘bohemian festival chic’ outfit aan te trekken!

Reageren