Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Omstreden koffietent Escobar verandert van naam

Door Ilse Zoutewelle 21 maart 2018

Escobar op de TU Delft was nog maar net open, toen de zaak al een bak kritiek over zich heen kreeg. Studenten uit Latijns-Amerika kwamen in actie tegen de koffietent omdat ze de naam een ongepast eerbetoon aan de beruchte drugsbaron en massamoordenaar Pablo Escobar. Daarom heeft de eigenaar de naam veranderd naar Café Labs.

In de eerste instantie was de eigenaar van Escobar niet van plan de naam aan te passen, vertelde hij aan indebuurt. “De naam is een samenvoeging van espresso coffee en bar. We schenken geen Colombiaanse koffie en in de zaak zijn zoals je kunt zien ook geen verwijzingen naar Colombia te vinden. Ik ben verbaasd over de ophef.”

Nieuwe naam bedenken was niet makkelijk

De studenten hebben daarna een petitie opgezet met het verzoek de naam aan te passen, meldt Delta. Daar is nu dus gehoor aan gegeven. Eén van de barista’s vertelt aan het magazine van de TU waarom ze de nieuwe naam hebben gekozen: “De glazen ruimte in het midden van de zaak noemden we vaak het ‘lab’. Dit sluit ook aan bij de laboratoria op de campus. Het was niet gemakkelijk om een nieuwe naam te bedenken, maar het is vervelend als mensen bij de naam Escobar een naar gevoel hebben.”

Stieltjesweg escobar

Naam van koffietent Escobar valt niet in goede aarde bij studenten

Balen voor de eigenaar van koffietent Escobar. Studenten uit Latijns-Amerika zijn in actie gekomen t...

Meer over Café Labs ontdekken?

Café Labs argentijnse restaurants

Gesloten08:00 - 18:00

Stieltjesweg 226, Delft

Bekijk meer:argentijnse restaurants

adv.