Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nu open: restaurant VOC aan de Oude Delft

Door Redactie indebuurt 22 juli 2016

Ja, het is zo ver! Restaurant VOC aan de Oude Delft is open. Wij namen er gisteren een kijkje en vroegen chef-kok Patrick Visser het hemd van zijn lijf.

VOC is toegankelijk voor iedereen

VOC Delft 8

Toegankelijk voor iedereen, dat moet VOC zijn. Want “mensen moeten hier gewoon een gezellige tijd hebben.”  Daarnaast wil Patrick – de trotse chef-kok van VOC, dat zijn gasten verrast worden door het eten. Zónder dat het ontzettend duur is. Zo’n restaurant kan Delft wel gebruiken. Tenminste, dat vindt Patrick. Daarom opende hij deze nieuwe zaak in hartje Delft.

Prachtig pand aan Oude Delft

“De afgelopen jaar openden verschillende ondernemers een zaak in dit pand. Wat er precies mis ging weet ik niet, maar ze slaagden er niet in om een succesformule neer te zetten. Terwijl dit pand zo mooi is, en dan die binnentuin die er achter zit.” De kok, die hiervoor op hoog niveau kookte in Den Haag, is zo trots als een pauw op zijn zaak. “Een grote verbouwing was niet nodig, we hebben vooral gerestyled en de verschillende ruimtes beter met elkaar verbonden. Alleen de vloer is nieuw. Oude elementen van het monumentale pand bleven in takt. De originele openslaande deuren bijvoorbeeld, en het plafond.”

Betaalbaar eten

VOC DelftDat Patrick kan koken mag duidelijk zijn. Hij werkte in een sterrenrestaurant, maar wil daar de nadruk niet op leggen. “Ik heb geen ambities om met VOC een ster te behalen. Dit restaurant moet meer voelen als een huiskamer, een fijne gezellige plek waar je ook heel goed kunt eten. Een sterrenzaak is toegankelijk voor een kleine, specifieke groep mensen, VOC is er voor iedereen.” Daar zijn de prijzen en porties ook naar. “Voor vijftig euro per persoon kun je een 3-gangenmenu eten met een lekker wijntje en een koffie na. De porties zijn groot genoeg en de ingrediënten zijn bekend.”

“Mensen kunnen hier iets eten wat ze zelf thuis niet maken”

VOC DelftDat laatste betekent dan weer niet dat er een schnitzel of kipsaté op het menustaat. Patrick bedenkt verrassende, lichte, frisse smaakcombinaties. Want, “mensen moeten hier iets eten wat ze thuis niet maken. Ze moeten blij verrast zijn met wat ze op de kaart zien staan.” Gerechten met zalm of biet bijvoorbeeld. Ook speelt hij graag met kruiden – het bruggetje naar de naam VOC. De kaart zal tweewekelijks – deels – aangepast worden. Ook speelt de kok in op de seizoenen en het weer.

Van student tot dagjes-mensen en locals

De mensen die hij wil aanspreken met zijn zaak? Iedereen. Van Delftse studenten tot dagjesmensen en locals. De deur staat voor iedereen open en je hoeft niet op chique te dineren. Alleen een drankje doen, of een kop koffie drinken? Ook geen probleem. “Dat mensen een gezellige middag of avond beleven is het belangrijkste.”

 Meer over Restaurant VOC ontdekken?

Restaurant VOC

Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Oude Delft 125, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.